Kampioenswedstrijd 27 juli 2013

Op zaterdag 27 juli 2013 vond op het terrein van P.H.V. Argus te Den Haag de Kampioenswedstrijd cq Nominatiewedstrijd Politiehond I, Kampioenswedstrijd Politiehond II en de Nominatiewedstrijd Object Bewakingshond van de afdeling Zuid-Holland plaats.

Zes combinaties hadden zich voor de Kampioenswedstrijd Politiehond I aangemeld, waarvan alle combinaties te kennen hadden gegeven deze wedstrijd als hun Nominatiewedstrijd te willen laten meetellen. Twee combinaties hadden zich voor de Kampioenswedstrijd Politiehond II aangemeld, waarvan een combinatie buiten mededinging, Ad Boone van de afdeling Zeeland, en een combinatie had zich voor de Nominatiewedstrijd Object Bewakingshond aangemeld. De belangen voor alle deelnemers waren groot daar bij goede resultaten er misschien een startbewijs voor Eindhoven in zat. Daarom was het enorm spijtig dat Ronald Junier op het laatste moment zich moest afmelden ivm een blessure van zijn hond.

Om 08:45 uur opende de commissaris wedstrijden van de afdeling, Erik Kluiters, de wedstrijd en stelde de keuringscommissie en de helpers voor aan het publiek. De keuringscommissie bestond deze dag uit Erik Kluiters, voorzitter, Willem Sterk en Daniëlle de Koninck. Het zware werk werd gedaan door Dennis van Hoorn en William Warmerdam.

Na een vlot verlopen ochtendprogramma welke onder zeer broeierige weersomstandigheden werd afgewerkt bracht een enorme regenbui enige verkoeling voor mens en dier. Helaas hadden toen al diverse combinaties dure punten verspeeld. In het middag programma zag het publiek een leuke, aantrekkelijke en spannende wedstrijd al werden sommige geleiders op een onprettige wijze verrast door de prestaties van hun hond. De helpers Dennis van Hoorn ( stok, terugroepen en de schijnaanval ) en William Warmerdam ( werp en de fiets ) testten de honden op een sportieve en correcte wijze.

Nadat de keuringscommissie zich had beraad, nam - voordat deze bekend werden gemaakt - de voorzitter van de afdeling, Peter Dol, het woord om de keuringscommissie, de helpers en P.H.V. Argus te bedanken voor alle verrichtte inspanningen. Hierna maakte Erik Kluiters als zijnde voorzitter van de keuringscommissie de punten bekend. Peter van Lieshout behaalde op deze wedstrijd wederom 440 punten en stelde hiermee zijn ticket naar Eindhoven veilig en zal de afdeling in het Politiehond I programma vertegenwoordigen. Frank Rotscheid zal de afdeling in het Politiehond II programma vertegenwoordigen. Eimert van der Zwet zal nog even moeten afwachten of zijn resultaten voldoende zijn om de afdeling in het Object Bewakings Hond te mogen vertegenwoordigen.

De afdeling Zuid - Holland dankt langs deze weg iedereen die heeft bijgedragen aan deze succesvolle hondensportdag en wenst de deelnemers welke naar Eindhoven afreizen heel veel succes.

Klik hier voor de uitslagen