Nominatiewedstrijd 16 juni 2012

Op 16 juni 2012 vond op het terrein van PHV Roda de eerste Nominatiewedstrijd van de afdeling Zuid-Holland plaats.
Voor deze wedstrijd hadden zich zes combinaties Politiehond I en een combinatie Object aangemeld waarvan vier combinaties met een gecertificeerde hond en twee combinaties met een ongecertificeerde hond. Helaas besloten drie combinaties om voor hun moverende redenen zich af te melden.
Om 08:45 uur opende de commissaris wedstrijden van de afdeling, Erik Kluiters, de wedstrijd en stelde de keuringscommissie en de helpers voor aan het publiek. De keuringscommissie bestond deze dag uit Harry van der Most, voorzitter, Hans Franken en Danielle de Koninck en het zware werk werd gedaan door Dennis van Hoorn en Jeroen van Doorn.
Na een vlot verlopen ochtendprogramma, startte om twee uur het middagprogramma. In het middagprogramma zag het publiek een aantrekkelijke wedstrijd met goed afgerichte honden.
De helpers Dennis van Hoorn ( stok, terugroepen en de schijnaanval ) en Jeroen van Doorn ( werp en de fiets ) testten de honden op een sportieve en correcte wijze. Helaas ging het voor twee combinaties bij de oefening terugroepen mis.
Alvorens het woord aan de voorzitter van de keuringscommissie te geven bedankte de voorzitter van de afdeling, Peter Dol, de organiserende club PHV Roda, de keurmeesters en de helpers. Hierna maakte de voorzitter van de keuringscommissie, Harry van der Most, de punten bekent en feliciteerde Yoeri van Driel en Peter Schot daar zij deze dag allebei vol hadden gedraaid.
Yoeri van Driel had op de voorjaarskeuring al een certificaat lof met 437 punten gehaald en Peter Schot zal op de zomerkeuring zijn prestatie moeten zien te herhalen.

De afdeling wil een ieder langs deze dag bedanken die heeft bijgedragen aan deze succesvolle hondensportdag.

Klik hier voor de uitslagen