Kampioenswedstrijd 30 juli 2011

Op een op zaterdag 30 juli 2011 druk bezochtte Selectiewedstrijd PH II en Kampioenschap PH I werd er gestreden om de punten. Uiteindelijk werd de dag gestart met 3 deelnemers voor de PH II Selectie en 7 deelnemers voor het PH 1 Kampioenschap.

De deelname aan de PH II wedstrijd van Leo v.d. Burg met zijn hond hing aan een zijden draadje. Enige weken voor deze wedstrijd blesseerde de hond zich bij de oefening rijwielstellen, wat resulteerde in een slagaderlijke bloeding en een forse ontvelling. Na het nodige naai- en verstelwerk van de dierenarts en diverse weken rust, slaagde Leo er toch in om met zijn hond aan de start te verschijnen. Op deze wedstrijddag zag je behalve de littekens op de betreffende poot niets aan de hond. Tim deed keurig zijn werk en was op sommige onderdelen zelfs iets te brutaal, wat o.a.resulteerde in het niet terugkeren bij het terugroepen. Leo toch proficiat met een tweede plaats en een goede hond.

Uiteindelijk eindigde als 1e Iris Kouwenhoven met haar hond Storm, die tevens werd verzocht om de afdeling te vertegenwoordigen op de nationale kampioenschappen PH II te Eindhoven. De derde deelnemer PH II, Peter Schot completeerde die dag de PH II wedstrijd, maar scoorde helaas te weinig punten. Het afdelingsbestuur stelt het bijzonder op prijs dat diverse combinaties zich voor deze wedstrijd hadden ingeschreven.

7 combinaties startten de wedstrijd voor het PH I kampioenschap. Voor An Wareman gold deze wedstrijd als nominatie. Na verleden jaar een schitterend resultaat op de keuring, was zij voornemens zich op deze dag te kwalificeren voor de kampioenschappen in Eindhoven. Helaas was de hond deze dag een andere mening toegedaan en ging door met terugroepen, wat een knauw gaf in de eindrangschikking. Tijdens het stelwerk moest William Warmerdam na de stokaanval van zijn hond de wedstrijd voor gezien houden. De hond blesseerde zich en verdere deelname was niet verantwoord.

Aan het eind van de dag bleek Henk Hofstede met zijn ongecertificeerde xMH Barry met 426 punten kampioen van Zuid-Holland. Zoals bij velen bekend, is Henk lid van twee verenigingen, te weten Rotterdam-Zuid en DOV. Welke vereniging het tot eer strekt om zich eveneens kampioen te voelen, laten we in het midden. We houden het erop dat Henk met Barry samen kampioen zijn. Henk en  Iris namens het bestuur van harte gefeliciteerd; dank zij jullie en alle andere deelnemers hadden wij in Zuid-Holland weer een representatieve hondensportdag.

Klik hier voor de uitslagen