Tweede wedstrijd

Zaterdag 2 april lag de organisatie van de 2e competitieronde van de Nico Ram Memorial in handen van PHV Rotterdam-Zuid.
De weergoden waren goed gezind; het beloofde een droge dag te worden.
Het terrein lag er prima bij, en de materialen waren op orde. Ook was er voldoende ingeslagen om de kantine op volle toeren te laten draaien.Kortom: alle ingrediënten waren aanwezig om er een succesvolle dag van te maken.
Liefst 12 deelnemers verschenen deze dag aan de start. Zij werden beoordeeld door Willem Sterk, Danielle de Koninck en Erik Kluiters als voorzitter van de keuringscommissie.
Het perfecte helperswerk werd verricht door 2 Algemeen Helpers, namelijk Nick Voets en Yoeri van Driel.
Na het inschrijven, loting en het altijd humoristische inleidingspraatje van Erik Kluiters, werd de 2e competitieronde begonnen met de springoefeningen.
Al snel werd duidelijk dat de rookworst bij de springattributen van sublieme kwaliteit was; sommige honden konden de lekkernij niet weerstaan. Dit zou overigens ook blijken tijdens de oefeningen 'voedsel weigeren' en 'blijven liggen'.
Alle combinaties hebben zo hun mee- en tegenvallers gekend, waarbij - en daar gaat het bij deze competitie om - lering uit getrokken kan worden.

Al met al een succesvolle dag, mede namens de vele supporters en belangstellenden die hierbij aanwezig waren.

Klik hier voor de resultaten.

Sjaak Bijl      Esther Rijkers-Toetenel