Finale

Op zaterdag 18 april jl. werd bij PHV Elvado onder zomerse weersomstandigheden - een heerlijk zonnetje - de derde competitiedag tevens finale wedstrijd van de Nico Ram Memorial 2015 gehouden. Vier deelnemers hadden zich om voor hun moverende redenen afgemeld. Namens de afdeling heette Erik Kluiters een ieder van harte welkom en vertelde de deelnemers dat er vandaag 415 punten waren te verdienen. Daarna stelde hij de keurmeesters en helpers voor aan het publiek. Het keurmeesters gilde bestond uit Erik Kluiters, voorzitter, Willem Sterk en Daniëlle de Koninck. Het helperswerk werd verricht door Reül Manichand en Patrick Brongers.

In het ochtendprogramma werden hier en daar al diverse punten verspeeld. Om ongeveer 12:30 uur was het ochtendprogramma afgelopen en kon een ieder zich tegoed doen aan het ruime assortiment in de kantine, wat overigens perfect verzorgd werd door de aanwezige heren en dame.

Na de pauze nam om 13:45 uur Jaap van der Steen, als MCC'er het woord. Samen met Ed de Bruijn, eveneens MCC'er en één van de twee cursusleiders van de BKD 2015, werden aan de aanwezige deelnemers van de BKD 2015 de behaalde certificaten uitgereikt. De andere cursusleider Patrick Petersen kon helaas bij de uitreiking niet aanwezig zijn.

Om 14:00 uur werd er aangevangen met het stelwerk en voor de finale bestaat dat uit de volledige afdeling 3. De honden werden op een correcte wijze getest door Reül Manichand, stokstellen , terugroepen en de schijnaanval en Patrick Brongers, schot en werp en het rijwiel stellen. Diverse combinaties hadden tijdens het middagprogramma zo hier en daar zijn of haar leermomenten.

Alvorens de voorzitter van de keuringscommissie, Erik Kluiters, de punten bekend maakte bedankte hij de organiserende vereniging PHV Elvado voor hun gastvrijheid, de terreinleiding, Gijs, de heren en dame van de kantine, wat zouden wij zonder hun zijn, en een ieder die heeft bijgedragen aan deze dagen. Daarna maakte Erik Kluiters de punten van de derde wedstrijd en de eindstand van de Nico Ram Memorial 2015 bekend. Het bleek dat Ester Arons deze dag bijzonder goed gedraaid had en daardoor de winnaar was van de derde wedstrijd. Elton van Rey bleek ook deze wedstrijd voldoende punten behaald te hebben om zich te verzekeren van de eerste plaats in het klassement.


Als afdelingsbestuur feliciteren wij Elton en PHV D.O.B. met de behaalde eerste plaats!

Klik hier voor de uitslagen