Finale

Op zaterdag 12 april jl. werd bij P.H.V. Elvado onder zomerse weersomstandigheden - een heerlijk zonnetje - de derde competitiedag tevens finale wedstrijd van de Nico Ram Memorial 2014 gehouden.

Zes deelnemers hadden zich om voor hun moverende redenen afgemeld. Namens de afdeling opende Erik Kluiters de derde tevens finale wedstrijd van de Nico Ram Memorial 2014 en heette een ieder van harte welkom. Daarna stelde hij de keurmeesters en helpers voor aan het publiek. Het keurmeesters gilde bestond uit Erik Kluiters, Gerrit Pekel en Willem Sterk. Het helperswerk werd verricht door Koos van Duin en Martijn Eijbersen.

In het ochtendprogramma werden hier en daar al diverse punten verspeeld. Om ongeveer 12:30 uur was het ochtendprogramma afgelopen en kon een ieder zich tegoed doen aan het ruime assortiment in de kantine, wat overigens
perfect verzorgd werd door de aanwezige dames.

Na de pauze nam om 13:45 uur Jaap van der Steen, als MCC'er en cursusleider van de BKD het woord en reikte aan de aanwezige deelnemers van de BKD 2014 de behaalde certificaten uit.

Om 14:00 uur werd er aangevangen met het stelwerk en voor de finale bestaat dat uit de volledige afdeling 3. De honden werden op een correcte wijze getest door Koos van Duin, stokstellen , terugroepen en de schijnaanval en Martijn Eijbersen, schot en werp en het rijwiel stellen. Diverse combinaties hadden tijdens het middagprogramma zo hier en daar zijn of haar leermomenten.

Alvorens de voorzitter van de keuringscommissie, Erik Kluiters, de punten bekend maakte bedankte hij de organiserende vereniging P.H.V. Elvado voor hun gastvrijheid, de terreinleiding, Gijs, de dames van de kantine, wat zouden wij zonder hun zijn, en een ieder die heeft bijgedragen aan deze dagen.

Daarna maakte Erik Kluiters de punten van de derde wedstrijd en de eindstand van de Nico Ram Memorial 2014 bekend en keerde een ieder huiswaarts. Het bleek dat Mark van Oort deze dag bijzonder goed en met ruime voorsprong gedraaid had.
Dit bleek ook ruim voldoende om zich te verzekeren van de eerste plaats in het klassement.

Als afdelingsbestuur feliciteren wij Mark en P.H.V. De Oude Maas met de behaalde eerste plaats.

Klik hier voor de uitslagen