Eerste wedstrijd

Op zaterdag 15 maart jl. was het dan zover en startte de eerste wedstrijd van de Nico Ram Memorial 2014. De Nico Ram Memorial is naast het eerbetoon aan Nico Ram ook de gelegenheid bij uitstek om te toetsen hoe ver je als geleid(st)er bent met een nog ongecertificeerde hond, te meer daar alle oefeningen keuringsgewijs plaatsvinden. Bovendien wordt de spanning nog iets opgevoerd door het bijkomende competitie element. Tevens is dit ook de gelegenheid voor de afdelingshelpers om hun vaardigheden te tonen.

De eerste wedstrijd werd bij P.H.V. De Hellehoek onder gunstige weersomstandigheden gehouden. Twaalf deelnemers hadden zich aangemeld voor deze editie maar helaas hadden drie combinaties zich om voor hun moverende redenen afgemeld. Ook kon de afdeling dit jaar geen gebruik maken van onze afdelingshelpers en moest er een beroep worden gedaan op hun grotere broers de algemeen helpers.

Namens de afdeling opende Erik Kluiters de competitie en heette een ieder van harte welkom. Daarna stelde hij de keurmeesters en helpers voor aan het publiek. Het keurmeesters gilde bestond uit Erik Kluiters, Willem Sterk en Daniëlle de Koninck. Het helperswerk werd verricht door Martijn Eijbersen en Dennis van Hoorn.

Vrijwel elke combinatie had tijdens het ochtendprogramma zo hier en daar zijn leermomenten. Na afloop van de laatste oefening van het ochtendprogramma werd besloten om niet te pauzeren maar direct door te gaan met het stelwerk, dat vandaag bestond uit de oefening rijwiel stellen. De honden lieten goed werk zien, al werd er hier en daar een nabeet gegeven.

Alvorens de voorzitter van de keuringscommissie, Erik Kluiters, de punten bekend maakte bedankte hij de organiserende vereniging P.H.V. De Hellehoek voor hun gastvrijheid, de terreinleiding, Robert en An, de dames van de kantine en een ieder die heeft bijgedragen aan deze dag. Daarna maakte Erik Kluiters de punten bekend en keerde een ieder huiswaarts.

Klik hier voor de uitslagen