Tweede wedstrijd

De tweede dag van de Nico Ram Memorial werd gehouden bij PHV De Vrijheid te Nieuwveen. De keuringscommissie bestond deze dag uit voorzitter Gerrit Pekel, Hans Franken en Willem Sterk. Helpers waren Dennis van Hoorn en Edwin de Haan die Martijn verving vanwege zijn ziekenhuisopname na een ernstige blessure aan zijn been.

Er meldden zich deze dag maar zeven deelnmers, de overigen konden vanwege werk, blessures of andere redenen niet aanwezig zijn. Het weer werkte niet helemaal mee (regenbuitjes in de morgen) maar dit mocht de pret niet drukken. Veel honden bleken problemen met het springen te hebben met name de kuil bleek echt een hindernis. Bij het volgen - dat gekeurd werd door Hans Franken - werd tijdens de oefening van Jan Bruinsma met Bart het aanwezige voedsel door een kudde kippen weggenomen, en deels in volgparcours verorbert. Hans heeft met enige hulp alle kippen op andere gedachten kunnen brengen. Tijdens het stil zijn van Bram weigerde het wapen twee maal. Dit was echter voor deze combinatie geen enkel bezwaar. Je hoorde het rondgaan ''Die Bram heeft hem echt onder controle".

In de middag verliep bijna alles vlekkeloos op een paar dingetjes na.  Bij het schot en de werp weigerde het wapen dienst bij deelnemer zeven. Ja, weer bij onze Bram en niet één keer, inderdaad weer twee keer (is dit chantage?). De trappers van het rijwiel waar Edwin zo zijn best op deed tijdens het fiets stellen waren niet opgewassen tegen de krachten welke door maatje 45 op de pedalen werd uitgeoefend, met als gevolg een fiets met ineens maar één trapper. En jawel hoor! Dit gebeurde toen Bram aan de beurt was..! Toch is alles naar verder naar tevredenheid verlopen.

Klik hier voor de uitslagen