Finale

Op zaterdag 23 april vond met schitterend weer de finalewedstrijd van de Nico Ram Memorial plaats bij PHV Rotterdam-Zuid te Rotterdam. De keuringscommissie bestond deze dag uit Danielle De Koninck, voorzitter, Gerrit Pekel en Willem Sterk, en de helpers Dennis van Hoorn en Edwin de Haan (stok).

In de finale werd gestreden door 6 combinaties, waarvan er 4 serieus kans maakten om deze competitie te winnen. Tijdens het ochtendprogramma werd al druk gespeculeerd over wie de winnaar zou kunnen worden. Dat hondensport geen film is met altijd een happy-end zou ook vandaag maar weer eens blijken.

In de middagpauze werden de BKD diploma's uitgereikt. Alle deelnemers hadden de cursus succesvol afgerond. De heer Wim Vlemmings van het hoofdbestuur was speciaal naar Rotterdam gereisd om persoonlijk de diploma's aan Jaap van der Steen (cursusleider) te overhandigen. Wim deed nog een woordje, waarin hij benadrukte hoe belangrijk deze cursus voor de KNPV-ers is, waarna Jaap de diploma's uitreikte aan de deelnemers van deze cursus. Alle BKD-ers: nogmaals gefeliciteerd!

Om 14.00 uur werd aangevangen met het middagprogramma. Henk Schipper - die tot nu toe nummer 1 stond - liet veel punten liggen, en ook de nummer 2 Jasper de Mooij leverde alle punten in bij de oefening terugroepen.

Ondanks het Paasweekeinde viel de publieke belangstelling geenszins tegen. Het was weer een dag zoals hondensport hoort te zijn: sportiviteit, gezelligheid en geen wanklank te horen.

Nadat de strijd was gestreden, trok de keuringscommissie zich terug om de punten te gaan tellen. Intussen ging het speculeren onverminderd door; het was nog altijd niet duidelijk wie er met de uiteindelijke eer zou gaan strijken. 

Nadat de punten waren geteld werd het verlossende woord uitgesproken: Jaap van der Steen bleek over de 3 competitiedagen de meeste punten te hebben gescoord, en is uitgeroepen tot winnaar van de Nico Ram Memorial 2011. Jaap, namens de afdeling Zuid-Holland van harte gefeliciteerd hiermee!

Klik hier voor de uitslagen