Tweede wedstrijd

Op zaterdag 23 maart jl. werd bij PHV Zwijndrecht onder koude omstandigheden – met een gevoelstemperatuur van -10 graden – de tweede competitiedag van de Nico Ram Memorial 2013 gehouden.

Namens de afdeling heette Erik Kluiters een ieder van harte welkom, stelde de keurmeesters (Gerrit Pekel, Danielle de Koninck en Erik Kluiters) en helpers (Meint Jan de Graaf en Nick Voets) voor, en wenste de acht overgebleven deelnemers heel veel succes.

Vrijwel elke combinatie had tijdens het ochtendprogramma zo hier en daar een leermomentje. Of de hond trok tijdens een oefening zijn eigen plan, of de geleider vergat dat de keurmeester er toch echt niet voor niets stond.

Om 12:15 uur zat het ochtendprogramma er op, en werd een warm plekje in de kantine opgezocht, waar o.a. de erwtensoep gretig aftrek vond. Na een pauze van ongeveer een uur was alles in gereedheid gebracht voor het stelwerk, dat vandaag bestond uit de oefeningen schot- en werp en het fiets stellen. De honden werden op een correcte wijze getest door Nick Voets en Meint Jan de Graaf die allebei zeer goed werk lieten zien. Gezien de eindstand zal de finale een spannende strijd worden daar het verschil tussen de nummers een en vier maar zeven punten is.

Kortom: we kijken met zijn allen terug op een zeer geslaagde - maar erg koude – dag, en kijken uit naar de finale op 13 april, die een spannende belooft te worden.

Klik hier voor de uitslagen