Nico Ram Memorial

 
Nico Ram werd geboren op 21 september 1946, en door een noodlottig ongeval kwam hij 26 april 2003 op 57-jarige leeftijd plots te overlijden.
 
Wie was Nico Ram, en wat maakte hem zo bijzonder?
 
De dresseur en instructeur
Nico was altijd op zoek naar nieuwe en verfijnde trainingsmethodieken, om deze dan toe te passen in zijn dressuur. Op die manier heeft hij honden op topniveau afgericht.
Nico behaalde drie certificaten Ramp Reddingshond, één certificaat A, zeven certificaten Politiehond I en twee certificaten Politiehond II.
In 1975 stond Nico op de Nationale Kampioenschappen Politiehond I en behaalde daar een vijfde plaats met zijn hond Kazan.

 De pakwerker
Nico was zowel afdelings- als Algemeen Helper, en stond in die hoedanigheid driemaal op de Nationale kampioenschappen.

 De keurmeester
Nico was zowel Afdelingskeurmeester als Algemeen Keurmeester. Als keurmeester had Nico oog voor de hond en de mens achter de hond.

De Verenigingsmens
Nico was vele jaren voorzitter en oefenleider bij PHV Roda. Voor zijn verrichtte inspanningen was hij zelfs benoemd tot erelid.

 De Afdelingsbestuurder
Nico ontving voor de vele inspanningen die hij heeft verricht de hoogste onderscheiding van de afdeling, namelijk de gouden speld.

 De opleidingscommissaris
Nico leidde diverse aspirant keurmeesters op, en begeleidde ze tevens tot algemeen keurmeester.

 Tijdens de voorjaarsledenvergadering van 2004 werd, als eerbetoon aan Nico, besloten om de naam van de toenmalige “Jonge Hondencompetitie” om te vormen tot de Nico Ram Memorial, zodat zijn naam verbonden blijft aan de sport waaraan hij zo verknocht was.