De afdeling heeft de cursus Basis KNPV Dresseur voor het 6e achtereenvolgende jaar georganiseerd. Ook ditmaal was Rotterdam The Hague Airport onze gastheer. 

De cursus startte op 9 januari met 21 deelnemers. Tijdens deze cursus zijn diverse onderwerpen behandeld, waaronder: zintuigen, gedrag en gedragsherkenning, agressie, angst, stress, dominantie en submissie, maar natuurlijk zijn ook de leerprincipes ruim aan bod gekomen. 

 

De belangstelling voor deze cursus lijkt overigens alleen maar toe te nemen. Ook de “oude rotten in het vak” die de afgelopen jaren, en ook nu weer hebben deelgenomen, ervoeren de cursus als zeer positief. Zij hebben het nodige opgestoken wat zij in de praktijk kunnen en – naar wij hopen – zullen gaan uitdragen.

De cursus werd op 5 maart jl. beëindigd met de schriftelijke toets. Na deze toets heeft Rotterdam The Hague Airport een interessante rondleiding achter de schermen van de luchthaven verzorgd voor de cursisten. Namens de afdeling Zuid-Holland: Gefeliciteerd met het behalen van het diploma BKD!

 

Veel dank zijn wij verschuldigd aan Rotterdam The Hague Airport voor de perfecte locatie met alle faciliteiten waarvan wij 5 zaterdagen gebruik mochten maken.

De geslaagden:

Gerard van Amstel PHV De Verdediger
Ria van Amstel-De Ridder PHV De Verdediger
Silvana van den Berg PHDC Katwijk en Omstreken
Frank Boomaars PHV Zeldenrust (N-BR)
Lauw Bronder PHV De Hellehoek
Roy de Bruin PHV De Vrijheid
Dominic Heezen PHV De Speurder
Lennart Huijser PHV Rotterdam-Zuid
Henk Kapteijn PHV De Speurder
Ruben Kortenoeven PHV De Verdediger
Ron van Leeuwen PHV De Speurder
René van Leeuwen PHDC Katwijk en Omstreken
Agnes Lieve-Van Rijswijk PHV De Oude Maas
Andres Mante PHV Goedereede
Wilma Stok-Kuik PHV De Oude Maas
Joop Verstraeten PHV De Oude Maas
Hans Vis PHDC Katwijk en Omstreken
Diana Vis-Ros PHDC Katwijk en Omstreken
Richard de Visser PHV Zwijndrecht
Esther Vreeken PHV De Trouwe Waker (N-BR)
Mark Wagner PDC De Volharding (N-H)