BKD 2013

Basis KNPV Dresseur 2013 geslaagden:

Maarten van Vulpen PHDC Katwijk en Omstreken
Ton Grunstra PHDC Katwijk en Omstreken
Wannes Mijlemans PHV Borack
Annelies Minnaar PHV De Hellehoek
Ricky Peroti PHV De Hellehoek
Robert van Brakel PHV De Hellehoek
André van Klooster PHV De Verdediger
Helena Winkelaar PHV De Volharding
Leo van de Burg PHV De Volharding
Patrick Petersen PHV De Vrijheid
Daniëlle de Koninck PHV Oude Maas
Isabel Gonzalez-Brinkhuis PHV Passie & Karakter
Peter Bruinsma PHV RODA
Reül Manichand PHV Rotterdam-Zuid
Ruud Goulooze PHV Rotterdam-Zuid
Wesley Steehouwer PHV VOG/Lombardijen
John Noorlander PHV Zwijndrecht

 

Op de zaterdagen 12 en 26 januari, 9 en 23 februari en 9 maart is voor het derde achtereenvolgende jaar de cursus Basis KNPV Dresseur in onze afdeling gehouden.


Als gastheer trad deze editie PHV Zwijndrecht op. De deelnemers ontbrak het aan niets, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de goede sfeer tijdens de cursus. Dank daarvoor! De 17 deelnemers die zich hiervoor hadden ingeschreven namen de cursus serieus, wat onder meer bleek uit de spontane onderlinge sportieve interactie die er steeds was. Naast het bekende ‘bloed, zweet en tranen’ was er toch ook weer de humor die deze vijf dagen tot hele leuke – en leerzame – dagen hebben gemaakt. Op 9 maart werd de cursus afgesloten met het examen dat, naar later bleek, door iedereen met goed gevolg is afgelegd. Alle deelnemers gefeliciteerd namens de afdeling Zuid-Holland!

Boven van links naar rechts: Reül Manichand, André van Klooster, Annelies Minnaar, Ruud Goulooze, Helena Winkelaar, Jaap van der Steen (MCC Coach), Leo van den Burg, Robert van Brakel, Johan Mylemans, John Noorlander, Patrick Petersen, Maarten van Vulpen en Wesley Steehouwer. Onder van links naar rechts: Ricky Peroti, Daniëlle de Koninck, Isabel Gonzalez Brinkhuis en Ton Grunstra. Peter Bruinsma ontbreekt op de foto.


 


Ook het komende jaar zal de cursus hoogstwaarschijnlijk doorgang vinden; de animo is in elk geval groot, daar de eerste aanmeldingen hiervoor alweer binnen zijn. De BKD zou in de nabije toekomst wellicht meer en meer een rol van betekenis kunnen gaan spelen in het kader van het op handen zijnde wetsvoorstel Houders van Dieren. Een reden te meer om deze cursus, die is gestoeld op onze mooie sport, te gaan volgen!