• Zaterdag 17 juni zal er tijdens de Limburgse veteranendag een demonstratie met politiehonden worden getoond.

 • Voor meer aandacht en kennis te geven aan jonge veteranen geven we een politiehond 1 demo van de KNPV

  De diensthonden in gebruik van defensie en politie, zijn vaak afkomstig van de KNPV. Hier worden zij getraind van pup af aan voor het toekomstige werk als politiehond of bewakingshond.

  De honden hebben de afgelopen 25 jaar een bijzondere staat van dienst opgebouwd binnen defensie. Met missies in Bosnie, Afganistan, Irak en Mali hebben zij een prominente plaats ingenomen in de veteranenwereld. Het veilig stellen van Apaches gevechtshelikopters, F16s of het patrouilleren langs de perifi, waar ook ter wereld. Ook zijn er honden die als speurhonden worden opgeleid, het opsporen van explosieven en bermbommen.

  Ook de Marechaussee maakt gebruik van de door de KNPV opgeleide honden.  De luchtmobiele brigade heeft op het moment ook diensthonden voor meer specialistische taken, zoals parachute springen met de baas of abseilen uit een helikopter, niets is te gek voor onze honden.

 • Er zullen enkele veteranen aan de demonstratie deelnemen zoals, Ivo Janssen als KNPV helper. Uitzending Afganistan november 2008 t/m april 2009 bij de luchtmobiele brigade (TFU8 battle group 8). Werkzaam geweest bij de luchtmobiele brigade en als hondengeleider bij de luchtmacht en DBBO. Ivo is nu werkzaam als agent bij de politie. Ook Kevin Evers, KNPV helper en helper bij DBBO ( Defensie Bewakings-en  Beveiligings Organisatie). Kevin van der Kruis is als voorzitter van de Veteranen Stein de initiatiefnemer voor de demo tijdens deze Limburgse Veteranendag, samen met PHV De Rivierders van Berg aan de Maas. Kevin is als hondengeleider in 2004 uitgezonden geweest naar Kirgizië ten behoeve van de Afgaanse verkiezingen. Ook meerdere malen uitgezonden naar de Turkse/ Syrische grens voor luchtverdediging. Nu werkzaam bij de NAVO Geilenkirchen. Iedereen is welkom om deze bijzondere dag te bezoeken. Ondergetekende zal de demo van commentaar voorzien.

   

  Chris Drissen

rfwbs-slide