• Per 26 juni gaat Nederland wederom versoepelen, wederom een stap vooruit. Stap 4 zal in werking gaan treden, van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’. Er zullen nog wel algemene regels blijven gelden, het virus is immers nog niet verdwenen. Welke regels zijn er ook voor de KNPV van kracht:

  1. Houd 1,5 meter afstand van anderen
  2. Blijf thuis al u COVID-19 gerelateerde klachten heeft en laat u testen
  3. Was regelmatig uw handen

   

  Doel van dit protocol
  Met deze richtlijnen willen wij alle KNPV verenigingen richting geven hoe te handelen, uitgaande van de basisregels van de Rijksoverheid en binnen de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Deze richtlijnen zijn opgemaakt door het Hoofdbestuur van de KNPV en zullen per 26 juni 2021 in gaan. Mochten de maatregelen omtrent COVID-19 worden aangepast, zal u opnieuw in kennis worden gesteld middels nieuwe richtlijnen. KNPV trainen De 1,5 meter hoeft niet langer in acht te worden genomen tijdens (contact) sport, zo ook niet tijdens het


  KNPV trainen
  Na de betreffende oefening neemt men direct 1,5 meter afstand van elkaar.

  Kantines
  De kantines zijn open, zonder verplichte sluitingstijd. Wel is het belangrijk om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. Ook is omkleden en douchen weer toegestaan. De vereniging is verantwoordelijk voor een hygiënische omgeving in de omkleed / douche ruimte.

  Evenementen
  De evenementen (wedstrijden, keuringen, helperstestdagen en andere evenementen binnen de KNPV) kunnen doorgang vinden, zonder limiet qua aantal toeschouwers. Let wel, houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Mocht het dermate druk zijn op het terrein of een bepaald gedeelte van het terrein, zoek dan een plaats op waar u wel 1,5 meter afstand tot elkaar kunt bewaren.

   

  Download hier het protocol

rfwbs-slide