Gezamenlijke Kringwedstrijd “Kring Tilburg e.o. en Kring De Kempen "                                                                         

Op zondag 26 mei 2019 werd de Gezamenlijke Kringwedstrijd van “Kring Tilburg” en “Kring De Kempen” gehouden, dit keer georgani­seerd door P.H.V. “Mijn hond als Vriend te Riethoven.
De keuringscommissie bestond uit Henk Kusters (vz.), Henk Waterschoot en Henk Papen.
De wedstrijd werd geopend door Jos van Ekert, welke na het welkomstwoord het woord gaf aan Henk Kusters. Deze wenste de geleiders een sportieve wedstrijd toe.
Vervolgens werd met 5 honden begonnen aan het gedeelte van de voormiddag en werden de oefeningen in een vlot tempo afgewerkt. Na de pauze werd er om 13.00 uur weer gestart. De helpers waren Jack Aerts en Pieter Sas. Deze lieten voortreffelijk werk zien. Helaas blesseerde Pieter Sas zich zodanig dat hij het pak uit moest doen. Gelukkig was de aanwezige Rik van der Zanden bereid om het helperswerk over te nemen.
Er werden links en rechts diverse punten verspeeld, maar de Vz keuringscommissie kon aan het einde van deze dag terugzien op een zeer succesvolle dag en concludeerde dat de wedstrijd uitstekend geslaagd was en complimenteerde hij PHV “Mijn hond als Vriend ” met de uitstekende organisatie. Ook een speciaal woord van dank voor Cees Meurs welke meedeed buiten mededinging.
Voor het bekendmaken van de punten sprak Henk Kusters namens de keuringscommissie zijn waardering uit voor de goede organisatie en de goede verzorging en hij dankte de helpers, zijn medekeurmeesters en de deelnemers voor de goede samenwerking.
Hierna werden de punten bekend gemaakt:

Naam

Vereniging

hond

ras

 

afd.1

afd.3

A.A.

WvV

Totaal

kring:

Toon van Dorst

VIOS

Ozzy

XMH

reu

60

322

10

10

402

Tilburg

Sayed Ben Ayed

Duinspeurders

Rico

XMH

reu

62

313

10

10

    395

Tilburg

Jan Hofs

Mijn hond als vriend

Donna

xMH

teef

      55

307

8

8

378

Kempen

Toon Heesters

VIOS

Dexter

xMH

reu

44

    288

9

10

351

Tilburg

Cees Meurs

Vroeg en Vlug

Frits

xMH

reu

55

257

8

1

321

BMD

Secretaris M. Huibers