Uitreiking BKD-diploma’s en cursus voedingsleer.

20-12-2019

Op maandag 16 december vond weer de jaarlijkse cursus voedingsleer plaats aangeboden door de partner van de KNPV Royal Canin. Tevens vond tijdens deze avond de uitreiking van de BKD-diploma's plaats aan de geslaagden van deze cursus.

De avond werd geopend door de vicevoorzitter van de afdeling Noord-Brabant Gerard Straatman. 
Een speciaal woord van welkom had hij voor de BKD-docenten: René Derksen en Rudy van den Broek die dit jaar op voortreffelijke wijze de cursus hebben verzorgd, tevens betrok hij in zijn dankwoord Danielle van der Donk die helaas voortijdig als docent heeft moeten stoppen. Verder memoreerde hij nog aan het feit dat Ad Verstijnen tijdens de cursus getroffen was door een ernstige ziekte, gelukkig kon hij mededelen dat zijn stuatie op het ogenblik stabiel was en er gewerkt kon worden aan zijn herstel. Namens ons allen wenste hij hem een voorspoedig herstel toe.

Royal Canin, partner van de KNPV, biedt KNPV-leden van de afdeling Noord-Brabant de mogelijkheid om deze voedingstraining te volgen. De trainingsavond is een facultatief (niet verplicht) onderdeel van de BKD-cursus en wordt verzorgd door de voedingsdeskundige van Royal Canin.

Waarom?

Het doel van de voedingstraining is het opleiden van voedingsdeskundigen binnen de KNPV.
De deelnemers kunnen de andere KNPV-leden meer inzicht geven over de gezondheid van hun hond en hoe ze met de juiste voedingsstoffen de prestaties kunnen verbeteren.

Na afloop van de cursus werden de BKD-diploma's en de certificaten voedingsleer uitgereikt door Gerard waarbij hij aangaf dat alle cursisten best trots mogen zijn op het behalen van het diploma.

Dank aan de cursusleiders voor hun inzet en de fantastische manier waarop ze de cursus in Haghorst op vijf zaterdagen met afsluitend een toets, hebben uitgedragen. De resultaten waren weer uitstekend, dit jaar waren opnieuw alle (34) deelnemers geslaagd.

Henk Kusters, secretaris.

Foto's