Uitreiking BKD diploma's en cursus voedingsleer.

09-01-2019

Op maandag 7 januari vond weer de jaarlijkse cursus voedingsleer plaats aangeboden door de partner van de KNPV Royal Canin. Tevens vond tijdens deze avond de uitreiking van de BKD diploma's plaats aan de geslaagden van deze cursus.

De avond werd geopend door de voorzitter van de afdeling Noord-Brabant Dries van den Broek. 
Een speciaal woord van welkom had hij voor de BKD docenten: Ad Verstijnen, Ad Boone en Koen Schellekens die dit jaar op voortreffelijke wijze de cursus hebben verzorgd, tevens betrok hij in zijn dankwoord Danielle van der Donk en Francien Christophersen die het examen mede hadden begeleid.

Royal Canin, partner van de KNPV, biedt KNPV-leden van de afdeling Noord-Brabant de mogelijkheid om deze voedingstraining te volgen. De trainingsavond is een facultatief (niet verplicht) onderdeel van de BKD-cursus en werd op zeer deskundige wijze verzorgd door de voedingsdeskundige van Royal Canin, mevrouw Astrid Schuijlenburch.

Waarom?
Het doel van de voedingstraining is het opleiden van voedingsdeskundigen binnen de KNPV.
De deelnemers kunnen de andere KNPV -leden meer inzicht geven over de gezondheid van hun hond en hoe ze met de juiste voedingsstoffen de prestaties kunnen verbeteren.

Inhoud van de training
Naast de hoofdbestanddelen van de voeding (o.a. eiwitten, vetten, koolhydraten) komen er ook ingrediënten aan bod die een preventieve invloed hebben op de gezondheid van honden. Hierbij valt te denken aan ingrediënten die de spijsvertering, het gebit of gewrichten ondersteunen.
Tevens wordt ingegaan op de verschillen in kwaliteit en verteerbaarheid van verschillende voedingen en hoe deze verschillen te herkennen zijn. De training is door Royal Canin afgestemd op de KNPV sporthond.

Tijdens de pauze werden de diploma's uitgereikt door Dries waarbij hij aangaf dat alle cursisten best trots mogen zijn op het behalen van het diploma.

Ook gaf hij aan dat de KNPV de critici wil laten zien dat onze africhters op de hoogte zijn van niet alleen praktische maar ook theoretische manieren van aanleren en trainen van in dit geval honden. Daarvoor is de Basiscursus KNPV Dresseur (BKD) ontwikkeld, de BKD cursus is bedoeld voor iedereen die zijn kennis en vaardigheid als KNPV dresseur verder wil uitbreiden. Daarbij is het belangrijkste doel het nog verder verbeteren van africhtingmethodieken en het diervriendelijk oefenen verder versterken. Een ander doel is dat de KNPV – leden en aspirant leden van elkaar kunnen leren bij het ontwikkelen van de dressuurvaardigheden en zij op een nog plezierigere wijze trainen. De KNPV hoopt dat hiermee ook het algemene imago van de KNPV verbeterd wordt, dat is ons aller belang.

Dank aan de cursusleiders onze docenten: Ad Verstijnen, Ad Boone en Koen Schellekens voor hun inzet en de fantastische manier waarop ze de cursus in Helmond en Haghorst op vijf zaterdagen met afsluitend een toets, hebben uitgedragen. De resultaten waren weer verbluffend, Dit jaar waren alle 54 deelnemers geslaagd, waaronder Bren Schellekens die met zijn 14 jaar de jongste deelnemer was ooit.

Henk Kusters

Klik hier voor de foto's