Duitse herders in de KNPV

28-01-2014

                Oefendag Duitse herders

 

PHV “De Trouwe Wachter” organiseert op zaterdag 29 maart een oefendag voor Duitse herders in de KNPV. Het oefenterrein is gelegen aan de Oude Boschebaan te Biezenmortel.

 Deze vereniging houd zich bezig met het africhten van politiehonden binnen de reglementen van de KNPV. . Honden die het certificaat behalen worden daarna vaak bij overheidsdiensten ingezet. Het KNPV programma staat zeer hoog aangeschreven over de gehele wereld.
De honden die worden afgericht zijn voornamelijk Hollandse en Mechelse herders, gefokt op bloedlijn.

Echter de Duitse herder, die een zeldzaamheid binnen dit zware programma is, heeft een inhaalslag gemaakt. In 2012 wisten 2 Duitse herders op het Nederlands Kampioenschap van de KNPV te Eindhoven beslag te leggen op podiumplaats 1 en 2. Een unicum binnen de historie van de KNPV en een bewijs dat de Duitse herder ook binnen dit programma van de KNPV zijn plaats weet te vinden.

Er zijn momenteel een 40 tal Duitse herder liefhebbers in den lande die deze sport met hun hond beoefenen. Omdat er maar zo weinig Duitse herder dagen zijn hebben wij het voornemen om speciaal voor deze mensen een oefendag te organiseren. We hebben een 16 tal inschrijvingen ontvangen uit alle windstreken. Let wel, op deze dag betreft het uitsluitend Duitse herders als deelnemers.

Wij hopen iedereen die de hondensport een warm hart toedraagt, te mogen verwelkomen op onze vereniging. De toegang is gratis. Het ochtend programma start om 09.00 uur en het spectaculaire middag programma start om 13.00 uur

Bestuur en leden PHV “De Trouwe Wachter”