DEMO-TEAM Brabant heeft een gastles Biologie gegeven voor opleiding leraren, bij de Fonty’s school te Tilburg,.

Op dinsdag 26 februari zouden we een DEMO gegeven van 14.15 tot 16.30 uur.
Eric Scholl en Ger Donders hadden een mooie PowerPoint gemaakt zodat er ook beelden waren met de nodige uitleg. Ger bediende de Powerpoint en Eric het verhaal met soms aanvullingen door Adriaan. Er kwam alles in voor, vanaf de jonge in het nest en opvoeding. Daarna was er veel informatie zoals ook in de BKD cursus aan de orde komt. Er kwamen veel vragen vanuit de cursisten en dat was zeer interessant.
Naderhand zijn we naar buiten gegaan en hebben we wat praktijk laten zien. Eric liet zien hoe men een pup van 10 weken het verwijzen leerde en daar stonden ze van te kijken. Daarna het voorwerpjes zoeken van een verder gevorderde hond. Met een geheel afgerichte hond toonde hij het zoeken van voorwerpjes van 5 mm tussen een raamkozijn en later nog het sorteren. Voor het vlakte revieren heeft Ger gelegen en toen nog een steloefening op Eric waar Adriaan de hond heeft ingezet. Zo hebben we met zijn drieën de middag afgewerkt.
Toen moesten we stoppen omdat het inmiddels 16.45 uur was geworden en het einde van de schooltijd was. De cursisten waren zeer enthousiast en de leraar zeer tevreden.

Dank aan Eric en Ger voor hun inzet namens de coördinator Adriaan v. Hout.