DEMO TEAM Brabant actief op groot evenement Liempde.

Vorig jaar waren we voor de eerste keer uitgenodigd voor een dag op het 3-daags evenement Jacht & buitenleven. Zij hadden geen kennis van de KNPV en wilden daar graag kennis mee maken. Dat was bij het publiek zo goed aangeslagen dat zij ons deze keer graag twee dagen wilden hebben. Omdat het ons toen ook goed was bevallen door alle belangstelling na de DEMO gaven wij graag gehoor aan hun verzoek.
Op zaterdag en zondag middag 21 en 22 september hebben wij opgetreden. Er was een grote belangstelling, vooral op de zondag en we hadden het weer dan ook mee. Zaterdag had ik Peter v. Oorschot bij me met zijn speurhond en Marius v. Dijk met de PH I hond. Peter kon maar een dag omdat hij de volgende dag vertrok naar Oostenrijk voor het Wereldkampioenschap IPO.
Door een goede wisselwerking ging dat mooi met twee honden. Rob Toelen deed het pakwerk en ook dat maakte indruk bij het publiek. De speurhond toonde uitstekend het sorteren en ook voorwerpjes zoeken.
Tussendoor toonde Marius het persoon revieren en voedsel weigeren en bewaken. Daarna Peter met prachtige volgoefeningen, volgen met afliggen en vooruitsturen. Dan Marius stokstellen en schot en werp. Peter volgde dan weer met breekijzer en geweer verwijzen en als slot Marius nog het rijwiel stellen en schijnstellen. De tweede dag traden Frans v. Alphen en Tiny Endevoets aan, beiden met hun ongecertificeerde hond. Zij hebben op een voortreffelijke manier alle oefeningen laten zien van het PH I programma die daar mogelijk waren. Zelfs het springen over een afzettingshek, maar ook het kistje op de vlakte. 
Beide dagen hebben een geweldige indruk gemaakt op het publiek, waaronder ook personen uit andere dressuurgroepen. Diversen malen klonk het applaus en waren er complimenten over mijn manier van uitleggen. Ik heb ook tussendoor steeds de site van de KNPV genoemd wat en waar je informatie kan vinden. Ook dat wij de DEMO geven om nieuwe leden te werven, met ook aandacht voor pakwerkers.
Het waren geslaagde DEMO dagen waar men tevreden over was. Dank aan het team dat bereid was om deel te nemen, wat weer moeilijk was om bij elkaar te krijgen.

De Coördinator Adriaan v. Hout