DEMO-TEAM Noord-Brabant weer actief op 19 mei.

We ontvingen een verzoek van hondenschool “De Kwispel” uit Raamsdonksveer, om daar een DEMO te geven. Het is een actieve verenging die appèl en behendigheid traint. Zij wilden ook wel eens zien wat de KNPV te bieden heeft. Ze hadden veel aan PR gedaan om veel toeschouwers te krijgen. Helaas was dat wat tegengevallen en dat vonden ze jammer omdat hier wat te leren viel.

Ook deze keer was het weer moeilijk om de deelnemers bij elkaar te krijgen. Ik belde Wim Bouwmans en vertelde dat de nood hoog was. Wim zei wij zullen je helpen en komen met twee honden en een helper en ik was de koning te rijk. Marieke v.d. Burgt stelde zich ook beschikbaar en toonde met haar Brabantse Kampioen het sorteren, het volgen met afcommanderen, opzoeken van breekijzer en geweer en ook nog vlakte revieren.

Daarna kwamen de surveillance honden, welke nestbroers waren met stamboom, aan de beurt. Harold Vorstenburg toonde volgen, voorwerpjes zoeken en kistje revieren. Wim Bouwmans het persoon revieren met transport, voedsel weigeren en voorwerp bewaken. Daarna beurtelings het stokstellen- schotstellen- terugroepen-rijwielstellen en schijnstellen. De aanwezigen waren verbaasd over het werk dat hier werd getoond. Het pakwerk werd gedaan door Mike Kremers en ook Hans v. Osch was bij om wat te helpen. Ook ik was blij met de kwaliteit die het TEAM hier liet zien en voor mij plezierig om verslag te doen.

Allen heel hartelijk dank voor de medewerking en het goede werk namens Adriaan.