Wij hadden het verzoek gekregen of we dit jaar drie middagen een demo konden geven, dat was op 3-4 en 5 mei. Dat is wel leuk maar het probleem is dan om voldoende deelnemers te vinden. Dat kost je soms slapeloze nachten omdat de mensen niet snel reageren. Uiteindelijk heb ik ze gevonden en dat was 10 dagen voor dat we moesten aantreden. Vooral de vrijdag was moeilijk en uiteindelijk hebben Eric Verhoeven en Alex Kleijngeld er een snipperdag voor genomen.
De eerste dag was het niet druk op het evenement, dus ook minder bij onze demo. De zaterdag en zondag was het beter dus ook bij onze demo. Het was een zwaar parkoers waar we op moesten werken. Het was een zeer losse zandbak en ook niet groot. Vrijdag waren Eric Verhoeven en Stefan Gloudemans er met oefeningen uit het ochtendprogramma en het stelwerk van PH I, plus de overval op geleider.
Zaterdag was er Eric Scholl met een speurhond. Die heeft enkele appeloefeningen laten zien, ook het voorwerpjes zoeken met verwijzen en een slachtoffer opzoeken. Daarna hebben Peter v. Heeswijk en Jan Willem Bos (de honden waren moeder en zoon) het voedsel weigeren-bewaken-transport en het hele stelwerk getoond.
Zondag was Eric Schol er weer en heeft het sorteren gedaan, volgen met com. af, het vooruit sturen met terugroepen plus verwijzen van breekijzer en geweer. Daarna hebben Wim Hanegraaf en Henk Jordans het voorwerp bewaken, transport en het hele stelwerk getoond.
Zowel het publiek als de organisatie waren zeer tevreden. Ook hadden ze alle lof en waardering voor de pakwerker Alex Kleijngeld die dit moest uitvoeren in een zware bak van los zand. Dit alles werd becommentarieerd door Adriaan.
Langs deze weg nogmaals mijn grote dank voor hen die zich beschikbaar hebben gesteld. Ook Francine Christophersen en Wilma Scholl die daar toch aanwezig waren, dank voor de hulp bij het voorbereiden van de oefeningen.

De coördinator Adriaan v. Hout.