Evenals vorig jaar zal onze speurhondenvereniging de Trouwe Helper uit Eerde een Nationale speurhondenwedstrijd organiseren. Hierbij moet door de deelnemers met hun hond naast de afdeling 1 en 2 van het basis speurhondenprogramma een A spoor worden uitgewerkt en een A sorteerproef worden afgelegd.
De zogenaamde Toon School Bokaal zal vanaf dit jaar door het overlijden van Dhr. Toon School worden omgedoopt in de “Toon School Memorial.”
Om deze hondensportman in hart en nieren en zijn verdienste voor de hondensport in het algemeen in de toekomst levend te houden zal deze wedstrijd ieder jaar als nationale speurhondenwedstrijd op onze en de agenda van de KNPV prijken.
Dit jaar zal deze wedstrijd worden gehouden op 25 november 2018 op het terrein van De Trouwe Helper aan de Bergweg in Eerde.
Evenals het voorgaande jaar streven wij in het kader van de verbreding van de sport naar een deelnemersveld met een zo’n breed mogelijke spreiding onder de KNPV speurhonden verenigingen in den lande en zullen daartoe ook zoveel mogelijk verenigingen benaderen.
Wie kunnen er meedoen?
De wedstrijd is opengesteld voor combinaties die naast de afdeling 1 en 2 van het basisprogramma, in staat moeten worden geacht een A spoor en sorteerproef A met goed gevolg te volbrengen. Certificering in beide A disciplines is derhalve niet verplicht.

Inschrijven is vanaf heden mogelijk via het secretariaat van speurhondenvereniging de Trouwe Helper t.n.v. secretaris H.F. Scholl,  email: indenoudeneik@gmail.com onder vermelding van de NAW gegevens van de deelnemer, chipnr, ras, geslacht en naam van de hond.