Corona update 24 april 2020

24-04-2020

Beste Leden,

Inmiddels hebben we al 5 weken te maken met de gevolgen van de COVID-19 crisis. Allemaal ervaren we de impact die de intelligente Lock-Down heeft op onze trainingen, oefendagen en keuringen. Sociale contacten en het meerdere malen per week trainen met de hond op onze clubs, moeten we helaas missen door de genomen maatregelen van het kabinet.

Het feit dat wij als samenleving de maatregelen met elkaar zo goed naleven, heeft geresulteerd in een afname van coronapatiënten en een daling van de IC opnames. De druk op de gezondheidszorg is nog niet voorbij en dus vraagt dit van ons om door te zetten. Dat de druk op naleving van deze regels groter wordt en daarmee de verleidingen om deze los te laten op de loer liggen, is begrijpelijk. Want iedereen verlangt weer naar een normale leef- en sportsituatie. We moeten helaas nog even volhouden.

Tot 20 mei gelden namelijk nog steeds de regels dat:

  • Sportverenigingen gesloten zijn m.u.v. sportverenigingen waarbij jongeren t/m 18 jaar buiten sporten
  • Groepen van meer dan 2 personen verboden zijn, ook als men 1,5 meter afstand houdt. Het maakt daarbij niet uit of dat deze elkaar toevallig zijn tegengekomen of dat ze met elkaar hebben afgesproken.

Dit betekent dus helaas nog geen hondentrainingen, ledenvergaderingen, oefendagen en keuringen.

Wij wijzen alle KNPV verenigingen en hun leden nogmaals op het nemen van hun verantwoordelijkheid om deze regels ook daadwerkelijk na te blijven leven! De KNPV ligt momenteel onder een vergrootglas dus elke negatieve publiciteit willen wij voorkomen.

Het Hoofdbestuur en de Afdelingsbesturen bereiden zich overigens wel voor op het moment dat de regels worden versoepeld. Op de wijze en wanneer we weer kunnen trainen en de keuringen van dit jaar toch nog kunnen laten plaatsvinden. Mooi ook dat onze leden ideeën aandragen hoe wij als KNPV bij een geleidelijke Exit-Lock de 1,5 meter samenleving in onze sport kunnen gaan uitvoeren. Dank daarvoor! Blijf dit ook zeker doen want we moeten het als KNPV samen doen de komende tijd. Uiteraard zullen wij de berichten over versoepeling nauwgezet volgen en U zo spoedig mogelijk informeren zodra wij onze mooie hondensport weer kunnen gaan uitoefenen!

Tot die tijd:     Hou vol en blijf vooral gezond!!!!!!

Het Hoofdbestuur.