Update Corona virus 25-3-2020

25-03-2020

Vreemde en voor veel mensen angstige tijden. Beperkingen in de bewegingsvrijheid en onduidelijkheden over wat de nabije toekomst brengt. Dat geldt ook voor de leden van de KNPV!

De Minister-president en zijn collega ministers waren duidelijk in hun uitspraken, geen samenscholing en daarin geen ondergrens. Het eerdere dringende advies om niet samen te scholen en minimaal 1,5 meter afstand te houden werd door Nederlanders met voeten getreden.
Ook binnen de KNPV trainden een aantal verenigingen door alsof er in Nederland niets aan de hand was. Verschillende wandelaars en omwonenden hebben daarover contact opgenomen met het hoofdbestuur en hun verbazing daarover uitgesproken. Voor alle duidelijkheid, ook KNPV verenigingen moeten hun trainingen staken.

Via de gebruikelijke kanalen houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen die van belang zijn voor onze vereniging en organisatie. Wij adviseren onze aangesloten verenigingen dringend dit beleid ook over te nemen voor alle verenigingsactiviteiten, te weten vergaderingen, keuringen, trainingen, en dergelijke door uw vereniging of afdeling georganiseerd in deze periode.

Het zou kunnen dat deze periode ook na juni zal moeten worden gecontinueerd. Het bestuur van de KNPV volgt hierin de richtlijnen van het RIVM. Mocht u toch de regels overtreden om naar het oefenterrein te gaan, dan zal de KNPV hierdoor in een negatief daglicht worden gesteld en zal daar actie op ondernomen worden!

De vragen en antwoorden die volgen uit deze maatregelen vanuit de overheid worden op www.rijksoverheid.nl/coronavirus regelmatig aangevuld.

Namens het bestuur en onze medewerkers wensen wij u veel sterkte in deze moeilijke en onzekere periode. Wij hopen u allen weer te mogen ontmoeten in betere tijden. Blijf gezond!