• Jonge hondenwedstrijd Gr/Fr/Dr 2022

  Zaterdag 19 maart werd deze Jonge hondenwedstrijd gehouden op het terrein van PHV Hoogeveen e.o.“ te Pesse.

  Dit is een halve wedstrijd (afd. 1, beide revieroefeningen, sleutel transport, AA, WvV)

  Keurmeesters: E. Knol-Evers, G. Pekel, JG Hilgenga-Vedelaar

  Helpers: E. Verwer, R. Ax.

  Om 8.30 uur werd begonnen met het inschrijven van de 12 deelnemers en werd de volgorde van de oefeningen doorgenomen. Het deelnemersveld was een mix van nieuw talent en al wat ervaren geleiders.

  Ondanks dat het een wedstrijd betreft is het natuurlijk een peilmoment voor iedere geleider om te zien waar de hond staat richting de keuring.

  Ook is het geweldig om weer eens iets te organiseren na de afgelopen jaren waarin weinig mogelijkheden waren. Dit zie je dan ook terug aan het aantal aanmeldingen.

  De wedstrijd werd begonnen met de oefening springen, hier werd door meerdere combinaties helaas direct al wat punten verspeeld. Daarna de oefening zoeken, wat door de meeste combinaties goed werd uitgevoerd. Toen door naar voorwerp revieren, volgen, man revieren, afliggen, voedsel weigeren, transport lopen en stil zijn. Ook bij het revieren werd hier en daar wat punten verspeeld, maar aan het eind van deze wedstrijd was iedere geleider tevreden met de ervaring van vandaag.

  Eén deelnemer heeft besloten om zich voor de laatste oefening af te melden.

  Na het wedstrijdgedeelte trokken de keurmeesters zich terug om de punten te tellen en kon iedere geleider nog twee steloefeningen doen.

  Het weer was super, het zonnetje was ook ’s morgens al aanwezig. Kortom een prachtige dag voor deelnemers, honden, organisatie en publiek.

  Na de bedankjes voor de club Hoogeveen e.o. voor het beschikbaar stellen van het terrein, het publiek, de helpers en de keurmeesters, nam de voorzitter van de keuringscommissie, Gerrit Pekel, het woord en kwam met de volgende eindstand:

  1. Dhr. J. Tuinstra met xMH, Vito

  2. Dhr. G. Hendriks met xHH, Plato

  3. Dhr. N. van Deursen met xMH, Dekx

  4. Dhr. R. Robben met xMH, Demi

  5. Dhr. M. Hendriks met xMH, Santor

  6. Dhr. G. Goeree met xHH, Bronko

  7. Dhr. JG Hilgenga met xMH, Burro

  8. Dhr. H. Spijker met xHH, Lana

  9. Dhr. M. van Deursen met xHH, Jack

  10. Dhr. R. Soelman met xHH, Hötte

  11. Dhr. J. Aukema met RW, Sjors

  12. Dhr. H. van Egdom met DH, Edje

rfwbs-slide