• IN MEMORIAM Piet Jongenelen

  Piet Jongenelen

  *Ginneken en Bavel, 28 juni 1940

  + Ulvenhout, 28 april 2022

  Met diepe droefheid om het gemis, maar dankbaar dat hem verder lijden bespaard is gebleven, geven wij kennis van het overlijden van mijn sterke man, onze trotse vader en lieve opa

  Piet Jongenelen,

  Echtgenoot van Gerrie jongenelen-Bodelier

  In de leeftijd van 81 jaar is Piet na een kort ziekbed, maar ook na enkele jaren waarbij hij steeds meer inleverde van zijn gezondheid, overleden.

  Piet was al sinds 1969 lid van de KNPV en heeft vele honden naar de keuring gebracht. Hij is van diverse clubs rondom Breda lid geweest en stond bekend om zijn 'Bartjes'. Met de 'oude Bart' behaalde hij het Ere-certificaat van de KNPV. Het was met name met deze hond dat hij de diepste band opbouwde. Bij het onderdeel staande houden en bewaken ging 'Bartje' steevast met zijn kop tussen de benen van de pakwerker zitten, waarbij hij strak naar boven keek! Aan deze manier van staande houden en bewaken zat tijdens een examen altijd een risico, maar het was een spektakel om te zien voor het publiek! Ook trainde Piet zijn honden om zo hard mogelijk in te komen bij het onderdeel stellen. Hondensport was zijn passie. Hij verzamelde in de loop van de tijd meerdere diploma's waarop 'Met lof' vermeld stond, voor minder ging hij niet van huis!

   

  Fam. Jongenelen

rfwbs-slide