Teamwedstrijd PHDV Unitas Scherpenzeel.

22-10-2019

De teamwedstrijd van PHDV Unitas werd zaterdag 12 oktober 2019 gehouden op hun clubterrein aan de Renessersteeg 2 te Scherpenzeel.
Naast de oefeningen van politiehonden was er in de middagpauze een roofvogelshow, dit maakte ook bij het aanwezige publiek indruk.

Ondanks de regen waren er diverse teams vanuit het hele land aanwezig om met hun honden deel te nemen.
Vorig jaar bestond Unitas zestig jaar, wat werd gevierd met een grote teamwedstrijd, wat een succes bleek te zijn.

Dat smaakte naar meer, daarom besloten we om ook dit jaar een wedstrijd te organiseren, vertelt secretaris Monique Goedhart van Unitas.
De leden van de Scherpenzeelse club deden zelf niet mee, we zijn al druk genoeg met de organisatie, daarom laten we deze even aan ons voorbijgaan, aldus voorzitter Martin van Viegen.

's Morgens was er weinig belangstelling van het publiek. De roofvogelshow tussen de middag bleek een publiekstrekker, alsook het middagprogramma, waarbij de steloefeningen plaatsvonden trok aanzienlijk meer mensen, uiteindelijk waren er meer dan 300 toeschouwers die de regen trotseerde om getuige te zijn van spectaculair stelwerk.

We hebben tienduizend programmaboekjes verspreid in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.
We hebben zoveel mogelijk mensen uitgenodigd om kennis te maken met deze sport, aldus Monique Goedhart.

De gedrevenheid van de honden laat zich zien door het gespannen gespierde lijf dat wacht op het commando van zijn geleider. Als het 'verlossende woord' klinkt, gaan ze op volle toeren op hun doel af, met bewonderende blikken en verbaasde uitroepen van het publiek als beloning.

Na lang beraad en berekening door de keuringscommissie van een gelijk aantal punten behaald van twee teams, werd de winnaar bekend gemaakt.

Het team de Panters ( Hans Winkel met Raiko en Wijan Smit met Croc) gingen er met de eindzege vandoor.

Voor een foto impressie van deze Teamwedstrijd verwijs ik u door naar de Facebookpagina van Phdv Unitas.