• Algemeen

  De Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) heeft sinds de oprichting in 1907 een rijke geschiedenis en haar bestaansrecht bewezen. Het africhten van sport en praktijk honden waaronder politie-, speur- en reddingshonden, op het niveau van de KNPV, is een mooie en belangrijke taak.

  De KNPV organiseert periodiek keuringen en jaarlijks het Nationaal Kampioenschap. De KNPV is namens de Minister van Justitie en Veiligheid tevens bevoegd, middels een te organiseren toetsing, een verklaring van geschiktheid af te geven aan een hondengeleider met hond voor het verrichten van werkzaamheden in het kader van de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Rpbr). Daarnaast leidt de KNPV zelf keurmeesters en andere officials op via interne en externe instituten, zodat ook de juiste instelling voor het welzijn van de hond wordt ontwikkeld.

  Circa 4700 personen -in binnen- en buitenland- zijn lid van de KNPV en vele duizenden daarvan trainen meerdere keren per week in weer en wind met hun hond bij lokale verenigingen. Deze lokale verenigingen vallen op hun beurt onder de 11 geografische afdelingen die onze koepelorganisatie kent.

  Vrijwel dagelijks spannen vele vrijwilligers zich in om de vereniging namens haar leden te besturen. De KNPV kent een hoofdbestuur, 11 afdelingsbesturen en diverse commissies. Er is een bureau KNPV dat het hoofdbestuur bij zijn werkzaamheden administratief ondersteunt.

 • Hoofdbestuur

  Geen informatie

rfwbs-slide