• Welkom bij afdeling Friesland van de KNPV!

  LET OP! Ons e-mailadres is gewijzigd friesland@knpv.nl

   

  Een kleine afdeling met ruim 100 leden en 6 dressuurclubs verspreid over de provincie. Een kleine afdeling maar wel eentje die meetelt in de politiehondensport! Jaarlijks vinden er twee of drie keuringen plaats en worden er certificaten uitgereikt. U vindt het eigen afdelingsterrein voor keuringen en wedstrijden te Drachten, industrieterrein A-Zeven. Ook op wedstrijdniveau tellen we mee. Onze afdeling leverde ook al menigmaal een kampioen van Nederland!

  Even terugkijken in de ontstaansgeschiedenis… Op initiatief van de heren K. Paassen en J. Pool uit Leeuwarden kwamen in 1951 de Friese leden van de KNPV bijeen en werd de dressuurclub ''Leeuwarden en Omstreken'' opgericht. Organisatorisch maakten de in Friesland wonende leden eerst deel uit van de afdeling ''Drie Noordelijke Provinciën'' en later van ''Groningen-Friesland". Op 11 mei 1957 ging veler wens in vervulling door de oprichting van een zelfstandige Afdeling Friesland.

  Nu, in 2012 zijn we in het noorden opnieuw samen sterk: Groningen en Friesland werken op vele terreinen nauw samen!

  Op deze pagina tonen we u wat er zoal in Friesland wordt gedaan op het terrein van de opleiding van politiehonden. U bent welkom bij onze clubs!

 • Afdelingsbestuur

 • LidFunctie
  Beck, LeoLid
  Eybergen sr., FokkoLid
  Graaff, Dewi deVoorzitter
  Schuurer, HenkPenningmeester
rfwbs-slide