In memoriam Piet Zoeteweij

16-08-2018

In memoriam

Op donderdag 16 augustus 2018 bereikte ons het droevige bericht dat was overleden ons erelid en oud-voorzitter

Piet Zoeteweij

Piet begon 44 jaar geleden met het africhten van politiehonden bij een clubje in Yerseke.
In 1978 werden de leden hiervan opgenomen in PHV “Walcheren” welke in 1995 door fusie
PHV “Walcheren – De Piet” werd. Door enkele verhuizingen en de fusie is door de club veel werk verzet, hierin had Piet een voortrekkersrol. Zijn liefde voor de sport bracht hij op velen over, niet in de laatste plaats op zijn vrouw en oudste zoon, en bracht hem maar liefst 14 certificaten.

Door zijn kwaliteiten en inzet werd Piet benoemd tot voorzitter van onze club, deze functie heeft hij jarenlang met veel passie en plezier vervult. Hij voelde zich zeer betrokken bij wat zich afspeelde in onze sport en was een graag gezien persoon zowel binnen als buiten de provincie. Voor zijn grote inzet en verdiensten voor eigen club en de afdeling Zeeland is aan Piet de Zilveren Speld toegekend.

Al enkele jaren kon hij door gezondheidsklachten niet meer actief deelnemen aan het africhten.
Piet bleef zich echter inzetten voor de club, zoals wekelijks het veld maaien, het onderhouden van de trekker en het schilderen van het clubgebouw. Tevens verzorgde Piet ieder jaar de eerste klas mosselen voor onze “Mossel-oefendag”. Ter nagedachtenis zal deze oefendag voortaan “Piets Mosseloefendag” worden genoemd.

Wij zijn hem dankbaar voor wat hij al die jaren voor de club heeft betekend en zullen zijn aanwezigheid, lach en verhalen enorm missen.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens Bestuur en Leden van PHV “Walcheren – De Piet”