Selectiewedstrijd PH II

Zondag 5 juni werd er bij de PHDC De Inslag te Leusden de jaarlijkse selectiewedstrijd PH II gehouden.

Met inachtneming van de regels van het wedstrijdreglement van de afdeling en van de KNPV mag de winnaar de afdeling Utrecht vertegenwoordigen bij het Nederlands Kampioenschap te Eindhoven op 3 en 4 september 2011.

De vereniging had alles in het werk gesteld om er een geslaagde dag van te maken. Helaas gooiden hevige regenbuien en soms onweer roet in het eten. Het waterwerk moest daarom tot 2 x toe worden uitgesteld.

De 2 deelnemers Arie Miltenburg uit Utrecht  met zijn Hollandse herder Arno en Dirk Jansen uit Veenendaal  met de Mechelse herder Scott gingen redelijk gelijk op. De een verloor hier een paar punten de ander daar wat. Bij het laatste onderdeel van de oefening schijnstellen ging Scott van Dik Jansen er echter al vóór het commando “stellen” vandoor en zo verloor de combinatie maar liefst 30 punten. Te veel om een eerder zorgvuldig opgebouwde voorsprong te kunnen behouden. Kampioen PH 2 en afgevaardigde naar het NK werd dus Arie Miltenburg met 418 punten vóór Dik Jansen met 410 punten.

De keuringscommissie bestaande uit Harry van de Most, Gerrit de Ruiter en Alex van Nimwegen (Vz)  werden geassisteerd door de Algemeen helpers Wietse Terpstra en Edwin de Haan (de laatste ingevallen voor de geblesseerde Wally van Eenenaam) . Vrij snel na de laatste oefening kon de uitslag bekend gemaakt worden.

DeelnemerAfd IAfd IIAfd IIIAAWvvTotaal
Arie Miltenburg, Utrecht
Arno. xHH reu
56 20 328 5 9 418
Dirk Jansen, Veenendaal
Scott, xMH reu
65 18 314 9 4 410


De voorzitter en leden van  PHDC de Inslag werden namens de keuringscommissie en het  afdelingsbestuur bedankt voor hun inzet voor het welslagen van deze dag.