Paaswedstrijd

KNPV Paaswedstrijd 2012

Traditioneel wordt in de afdeling Utrecht op tweede Paasdag "de Paaswedstrijd" ook wel jonge honden wedstrijd georganiseerd. Afgelopen jaren heeft deze wedstrijd vanwege gebrek aan inschrijving niet plaatsgevonden, maar afgelopen maandag 9 april 2012 was het dan eindelijk weer zover. Er hadden zich 6 deelnemers ingeschreven waarbij één deelnemer zich jammer genoeg voor de wedstrijd heeft moeten afmelden vanwege een blessure van zijn hond.
 
Op de ochtend van 2de paasdag  hadden zich  dus 5 enthousiaste combinaties gemeld op het terrein bij PHDC "De Verdediger" in Amersfoort. Na dat iedereen zich ingeschreven had startte om 10.00 uur de wedstrijd. De helper Mark van Honschoten kon meteen aan het werk want de 2e oefening van die ochtend was het manrevieren. Het ochtendprogramma verliep vlot en de meeste oefening gingen goed, al hadden en aantal honden een andere opvatting over voedsel weigeren. Helaas moest Jan Veenhof stoppen na het ochtendprogramma nadat zijn hond zich geblesseerd had.
 
's Middags om 14.00 uur werd gestart met stelwerk. Alle deelnemers zaten nog dicht bij elkaar en het middagprogramma moest de beslissing brengen. Ondanks de slechte weersomstandigheden was er gelukkig toch het nodige publiek op afgekomen. Zij konden genieten van goed en spectaculaire stelwerk en ook de beide helpers Mark van Honschoten en Chris Boelhouwer lieten zich van hun beste kant zien. Bij de oefening terugroepen dacht hond van Ed ter Hove er iets anders over en kon de verleiding van de helper niet weerstaan. Toen de schijn aanval was afgelopen, die overigens door iedereen goed werd uitgevoerd, beraden de keurmeesters, Alex van Nimwegen, Jeroen Vunderink en Rob Bajema zich over de punten. De wedstrijd werd met 5 punten verschil gewonnen door Klaas Terpstra. Door de diverse sponsors waren leuke prijzen ter beschikking gesteld waardoor de deelnemers niet met lege handen naar huis gingen. Ondanks het slechte weer en het geringe aantal deelnemers konden we eindelijk weer eens genieten van een leuke en sportieve jongehonden wedstrijd in de afdeling Utrecht. Bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die deze dag tot een succes heeft gemaakt.

Plaats Geleider Afd. I Afd. III AA WvV Totaal
1 K. Terpstra 62 330 10 8 410
2 A. Mandemakers 57 334 9 5 405
3 M. Som de Ceriff 61 326 8 6 401
4 E. ten Hove 61 310 10 9 390
5 J. Veenhof 63 Geblesseerd uitgevallen*Tekst R. Verwijs, fotografie A. Wuister