Op zondag 28 juni  werd de jaarlijkse kampioenswedstrijd c.q selectie wedstrijd PH2 voor de afvaardiging naar het kampioenschap van Nederland gehouden. Deze wedstrijd werd georganiseerd door PHV “De Trouwe Vriend” uit Heeze, die deze wedstrijd op een voortreffelijke manier heeft georganiseerd. De vicesecretaris van onze Afdeling en tevens voorzitter van de keuringscommissie Henk Hondebrink heette iedereen welkom en stelde zijn mede keurmeesters Rob Vughts en Theo Boots en de helpers Elco Zeijlmans en Nicky Franssen voor aan het publiek, tevens gaf hij aan dat Koen Schellekens deze dag stage zou lopen.

Er werd met zes honden gestart, in plaats van zeven want de Hr Peeters had zich afgemeld door een blessure van zijn hond. Het ochtendprogramma had een vlot verloop en de combinaties verloren hier en daar wat punten en dan met name bij het zoeken. Het middagprogramma ging onder ideale  omstandigheden van start en de helpers lieten zeer goed werk zien. Het was dan ook bijzonder jammer dat bij hond vier van de Heer van Zundert de Helper Nicky Franssen een zodanige blessure opliep dat verder helperswerk niet mogelijk was. Gelukkig was Sebastiaan van de Ven bereid om in te vallen om de wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen.

Op het eind van de dag kon door Henk Hondebrink worden teruggezien op een zeer geslaagde dag waarbij hij iedereen bedankte voor de goede samenwerking en nog speciale dank voor Sebastiaan, dat hij bereid was in te vallen. Hierna werd  er overgegaan tot het bekendmaken van de punten. Daarbij werden de wisselbeker en de bijbehorende herinneringen samen met enige zakken hondenvoeding, beschikbaar gesteld door de sponsor van de KNPV, Royal Canin, uitgereikt.

Namens het bestuur: H. Hondebrink.