Wedstrijdverslag 10e Nationale Wedstrijd Basis Speurhonden 4 maart 2018

 

Op zondag 4 maart 2018 werd de 10e editie van de Nationale Wedstrijd Basis Speurhonden georganiseerd bij P.H.V. ‘De Held in ’t Veld’ in Stiphout. Hoewel de meeste deelnemers uit het Brabantse kwamen, was het geen volledig Brabants feestje. Ook uit de afdelingen Limburg, Zuid-Holland, Utrecht en uit België wilden geleiders met hun honden in koppels de strijd met elkaar aan gaan. Een echte nationale wedstrijd!

 

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd waren ijzig koud wat zorgde voor vorst in de grond, maar gelukkig steeg de temperatuur tijdens de wedstrijd weer richting de 10 graden boven nul wat er in ieder geval voor zorgde dat we tijdens de wedstrijd een aangename temperatuur hadden op en om het terrein in Stiphout.

 

Zoals bij vrijwel elke wedstrijd of keuring vielen sommige oefeningen positiever of wat minder positief uit in de puntentelling. De opkomst van toeschouwers en supporters was groot, de mensen van binnen maar ook buiten de hondensport wisten ons goed te vinden. Er zijn zelfs enkele mensen die naar aanleiding van deze wedstrijd nog eens terug komen om te bezien of deze vorm van hondensport bij hun zou kunnen passen.

 

Volgend jaar zullen we een vervolg geven aan deze nationale wedstrijd. Ook het eerste weekend van maart 2019 mag u alvast reserveren in uw agenda. We gaan er vol vertrouwen vanuit dat die wedstrijd er komt.

 

De winnende koppels van 2018:

1e plaats (204 punten):

E Scholl met Britt

D Schop met Randy

2e plaats (202 punten):

S v/d Hooven met Diva

T Pennings met Noa

3e plaats (195 punten):

A v/d Munckhof met Zena

R Wassen met Arie

Wij danken de keurmeesters Adriaan van Hout, Mart Seerden en Sjaak Evers, en de helpers Ad Verstijnen en Rien Peters voor hun aanwezigheid en inzet. Mede dankzij de sponsoren, de boeren en de medewerking van iedereen die bij deze wedstrijd betrokken was, was het een geslaagde dag te noemen.

 

Miquel van Boxtel

Secretaris P.H.V. ‘De Held in ‘t Veld’ Stiphout