Eric Schol uit Berlicum en Sylvia van den Hooven kampioen Speurhonden 2018 van de afdeling Noord-Brabant met een maximale score.

De afdeling Noord-Brabant van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging kent jaarlijks vier kampioenswedstrijden, waaronder de kampioenswedstrijd Basis Speurhonden.  Op 29 april jl. werd deze wedstrijd bij PHV "D’n Trouwe Mechelaer" te Lage Mierde gehouden. 

Door de secretaris van D'n Trouwe Mechelaar, Henk Hendriks werden voor aanvang de aanwezigen welkom geheten. Waarna ook  ondergetekende, namens het afdelingsbestuur, de deelnemers veel succes toewenste en de aanwezigen een prettige wedstrijd. Hierna werd door Adriaan van Hout als voorzitter van de keuringscommissie zijn medekeurmeester Piet Kivits en de helper speurhond Ad Verstijnen voorgesteld. Hierna kon het ochtendprogramma een aanvang nemen.

Nadat dit ochtendprogramma was afgewerkt kon genoten worden van de door de club aangeboden goed verzorgde koffietafel.

Nadat de punten waren geteld door de keuringscommissie werd door ondergetekende, namens de afdeling,  de vereniging “D’n Trouwe Mechelaar” bedankt voor de genoten gastvrijheid en de prima organisatie en dankte hij alle overige aanwezigen voor hun bijdrage aan dit evenement. Hierna maakte Adriaan van Hout de uitslag bekend waarbij bleek dat Eric Scholl uit Berlicum met zijn xMH Teef en Sylvia van den Hooven uit Schijndel met haar DH teef beiden het maximale aantal punten van 215 hadden behaald zodat geconcludeerd moest worden dat beiden kampioen van Brabant speurhonden van 2018 waren geworden. 

Dank aan PHV "D’n Trouwe Mechelaer” voor de organisatie van deze kampioenswedstrijd speurhonden. Dank aan de keurmeesters en helper voor hun inzet en het publiek voor de getoonde belangstelling. De afdeling Noord-Brabant kan samen met PHV "D’n Trouwe Mechelaer” terugblikken op een geslaagde kampioenswedstrijd.  

Namens de Afdeling Noord-Brabant van de KNPV,

Henk Kusters

Klik hier voor de uitslag.