Onderlinge Clubwedstrijd.

Op zaterdag 5 November hield politiehondenverening De hond in het Bos te Schijndel haar jaarlijkse onderlinge clubwedstrijd. Deze wedstijd werd gehouden op eigen terrein aan de oude dijk te Schijndel.

Dit jaar hadden er 10 deelnemers inschreven voor de wedstrijd, waarvan 1 deelnemer zich jammer genoeg had na vervelende omstandigheden had moeten afmelden. Hierna bleven 5 deelnemers over van eigen vereniging en 4 deelnemers van andere verenigingen uit de omgeving. We zijn dan ook altijd trots dat er deelnemers zijn van andere verenigingen die bereid zijn om mee te doen, zodat ieder jaar maar weer onze clubwedstrijd door kan blijven gaan.

Dit jaar hadden we een prijs voor de meeste punten in afdeling 1 en een prijs voor de beste steller. De leden van de eigen vereniging konden strijden voor een wisselbeker voor de jonge honden en voor een wisselbeker voor de oude houden. Ria Smulders schonk de vereniging een nieuwe wisselbeker voor de jonge honden, genaamd de Henk Smulders Bokaal. Zo blijft Henk toch nog altijd in ons midden.

Voor drie deelnemers en hun maatjes was dit de eerste wedstrijd, dus voor hun was het zeker een spannende dag.

Om 9:00 uur opende Wim Bouwmans de wedstrijd, en stelde de keuringscommissie voor die bestond uit: Coen Schellekens, Jos van de Velden en Berrie Heesakkers. De helpers die deze dag het zware werk verzorgden waren: Anthony van Helvoirt en Wesley Peters.

Daarna begonnen de deelnemers met volle moed aan de oefeningen van het ochtendprogramma. Rond 12:00 uur konden we het ochtendprogramma afsluiten waarna we konden gaan pauzeren. Het middag programma startte om 14:00 uur, hier werd het stelwerk netjes en kundig verzorgdt door de twee helpers.  Hier en daar werden wat punten verspeeld, maar dit mocht de pret niet drukken. Er werd sportief gewerkt onder de deelnemers, zodat de keurmeesters de combinaties makkelijk kon beoordelen. Hierdoor konden we rond de klok van 18:00 uur beginnen met het bekend maken van de punten. Eerst werden nog dank woorden uitgesproken door Wim Bouwmans voor de dames achter de bar. Voor de helpers die het fantastische werk leverde en natuurlijk voor de keurmeesters die bereid waren deze dag te keuren. Tevens werden de sponsoren bedankt, zij maakte het mede mogelijk dat er extra prijzen geschonken konden worden.

De beste steller werd geschonken door Ron Verhagen. De beste van afdeling 1 werd geschonken door Jos van Weert, en de overige bekers werden door mengvoeders De Hoop te Zelhelm geschonken. Harold Vorstenbosch heeft ervoor gezorgd dat we er de hele dag warmpjes bij zaten. Jongens nogmaals super bedankt.

Daarna nam Coen Schellekens de voorzitter van de keuringscommissie het woord over en ging over op de bekend maken van de punten.

De prijs voor de beste van afdeling 1 en beste steller gingen beide naar Mike Kremers met zijn hond Floris.

De uitslag was als volgt:

 

Afd 1

Afd 2

Afd 3

A.A

W.v.V

Totaal

Kampioen

  1. Mike Kremers

65

X

329

10

10

414

Jonge honden

  1. Jan Willem Bos

63

X

329

10

10

412

 

  1. Peter Markus

58

X

328

10

10

406

Oude honden

  1. Wim Bouwmans

64

X

322

9

10

405

 

  1. Harold Vorstenbosch

64

X

321

9

8

402

 

  1. Tim van de Burgt

58

X

325

8

8

399

 

  1. Geert Smulders

65

X

312

9

9

395

 

  1. Ron Verhagen

63

X

283

10

10

366

 

  1. Robert Raaymakers

58

X

277

8

4

347

 

Trots kan de politiehondenvereninging terug kijken op een wel verdiende geslaagde dag.

Secretaris PHV Hond in het Bos: Marleen van de Rijdt