Verslag Kringkampioenswedstrijd van Kring “Veghel e.o.”

Op zaterdag 12 november werd deze wedstrijd georganiseerd door “De Trouwe Held” te Uden. Er waren 6 deelnemers opgegeven om deel te nemen, maar helaas moest er kort van te voren zich nog een persoon afmelden i.v.m. blessure. De vereniging heeft er alles aan gedaan om toch acht deelnemers te laten starten en dat is ook gelukt.
Na de opening door voorzitter A. v. Summeren kon er om 9.00 uur worden  gestart en dankzij de goede organisatie waren we om 12.30 uur gereed met het ochtendprogramma. Omdat de meeste ongecertificeerde honden waren, haperde er hier en daar nog wel wat aan maar dat heeft ook zijn charme. Het was voor de keuringscommissie A.v.Hout(vz) A. School en W. v. Eenenaam dan ook interessant om te keuren.
Om 14.00 uur begon het stelwerk waar E. v. Rey en J. Kersjes goed werk lieten zien. Over het geheel was het goed stelwerk, maar met de oefeningen terugroepen en schijnstellen ging het wel eens mis. Respect voor de deelnemers die toch hun jonge hond willen inzetten voor deze wedstrijd. Want als niemand zich inzet dan zijn er geen wedstrijden meer. En zoals de deelnemers zeiden, was deelnemen belangrijker dan winnen en dat is de juiste instelling. De publieke belangstelling hadden we iets meer verwacht, maar zal zeker wel wat te danken zijn aan het gure koude weer.
We kunnen terugzien op een geslaagde wedstrijd, met dank aan “De Trouwe Held” en alle deelnemers zeker de aanvullingen van buiten onze kring.
Om ± 17.00 uur maakte de voorzitter de uitslag bekend. Omdat onze kringvoorzitter R. v. d. Elzen helaas niet aanwezig kon zijn, werd de Kampioensbeker uitgereikt door onze Erevoorzitter A. School. De uitslag was als volgt:

Kringkampioen K. Schellekens met Schurk 406 punten.
2e A. v. Summeren met Nox 396 punten.
3e S. Noij met Smeris 385 punten. Aanvulling.
4e R. Guerain met Finn 383 punten.
5e A.v. Eck met Nero 377 punten. Aanvulling
6e I. Boessen met Hummer 377 punten.
7e Mevr. S. Norbart met Djoek 376 punten. Aanvulling
8e J. Kolleberg met Sam 353 punten.

 De kringsecretaris A. v. Hout.