Nominatiewedstrijd 12 juni 2016 “Paraat” Helmond

Op zondag 12 juni werd de eerste nominatiewedstrijd van 2016 gehouden.

Dit jaar was PHV “Paraat ” te Helmond bereid gevonden om deze wedstrijd te organiseren.

Door de vele inschrijvingen was het mogelijk om 10 combinaties aan deze wedstrijd te laten deelnemen.

Namens de afdeling werd de wedstrijd geopend door de secretaris van de afdeling Henk Kusters tevens voorzitter van de keuringscommissie. Namens de afdeling heette hij iedereen welkom en werden door hem de verdere  praktische zaken bekend gemaakt. Verder bestond de keuringscommissie uit de heren Henk Waterschoot en Toon School.

Onder een strakke organisatie van de leden van Paraat, onder leiding van Jan van Dijk werd het ochtendprogramma op een vlotte wijze afgewerkt waarbij de oefeningen naadloos aan elkaar aansloten.

Hierdoor kon tijdig aan de pauze worden begonnen, waarbij iedereen kon worden voorzien van de nodige etenswaren en drankjes.

Om 14.00 uur werd onder grote belangstelling aangevangen met het middagprogramma. Onder barre weersomstandigheden werd door de honden getoond dat zij allen van topkwaliteit waren en dit beloofde veel goeds voor de eventuele kwalificatie voor het nationale kampioenschap.

Door de helpers Nikky Fransen en Harold Biemans werden de honden op professionele wijze getoetst zodat de keuringscommissie op de juiste wijze de honden konden beoordelen.

Na afloop kon worden teruggezien op een, ondanks de weersomstandigheden, prachtige dag met veel belangstelling en werd de uitslag als volgt bekendgemaakt.

namens het bestuur Henk Kusters, secretaris.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter Gubbels.