Na moeizame start toch succesvol honden sport weekend in verband met 50 jarig jubileum van phv “Paraat” uit Helmond

De aanloop naar het Jubileum weekend van phv “Paraat” verliep moeizaam. Met name het vinden van goede combinaties die aan onze jubileum wedstrijd mee zouden willen doen viel heel erg tegen. Natuurlijk is het zo dat dit weekend dicht tegen de vakantie aan zat. Verder organiseerde Kring Veghel hun jaarlijks Kring Kampioenschap en viel onze wedstrijd samen met de zomer keuring van de afdeling Limburg. Toch hebben wij in het verleden niet eerder zo veel moeite hoeven te doen om een mooi deelnemersveld bijeen te krijgen.

Op vrijdag 17 Juli hadden we een receptie georganiseerd. De opkomst viel ook hier een beetje tegen. Toch hebben we natuurlijk op deze avond onze echte sportvrienden mogen ontvangen en werd het uiteindelijk wel gezellig. Mede door de aanwezigheid van onze diskjockey die een uitgebreide discografie bezat en voor iedereen wel wat in zijn repertoire had zitten. Mooie woorden aan het adres van de jubilerende vereniging waren er van de afdelingsvoorzitter van Noord-Brabant, Dries van de Broek, die voor de eerste keer na zijn ziekte op een dergelijk evenement weer van de partij was. Hij was goed voorbereid, had zijn huiswerk goed gemaakt en was welbespraakt als altijd. Ook de heer Willem Posthuma sprak namens de kring Peelstad e.o. mooie woorden. Hij verving hierbij de kring voorzitter, die ook voorzitter van de jubilerende vereniging is.

Op zondag 19 juli organiseerde p.h.v. “Paraat” te Helmond een Nationale Jubileum wedstrijd. Een Politiehond 1 wedstrijd inclusief afdeling 2. Zoals eerder beschreven was het wat moeilijk goede combinaties bijeen te krijgen maar uiteindelijk konden we toch met 9 combinaties van start. De kwaliteit van het deelnemersveld beloofde weer een spannende wedstrijd te worden, waar op het hoogste niveau gestreden zou worden. Het werd inderdaad een spannende dag met een stuk kwalitatief hoogstaande hondensport. Zowel wat betreft de kwaliteit van de honden alsook het pakwerk van de heren Pascal van Tongerloo en Ivo Jansen. Beide jonge, gedreven en zeer kundige helpers lieten een voortreffelijk stukje pakwerk zien met een overtuigende maar correcte toetsing van de honden. De heren keurmeesters, Hans Branten, Chris Drissen en Pieter Fiers hadden op deze wijze weinig moeite de combinaties te keuren. Er waren enkele hele goede honden bij en aan de top werd om elke puntje gestreden.

De wedstrijd dag begon druilerig en nat maar aan het einde van de dag werd het toch wat droger en brak zo af en toe de zon nog door. Hierdoor werd het een erg gezellige wedstrijd met voorbeeldig sportief gedrag van zowel deelnemers als publiek. In afwachting van de punten werd gezellig bijgepraat met oude en nieuwe bekenden. Uiteindelijk maakte de voorzitter van de keuringscommissie, de heer Drissen, de volgende uitslag bekend:

Naam Ras Gesl. Hond Afd 1 Afd 2 Afd 3 AA WvV Totaal Plts
Appie Kamps xMH reu Cliff 65 20 329 9 10 433 1
Jos Claasssen xMH reu Boy 64 20 329 10 10 433 2
Tiny Endevoets xHH reu Darko 65 20 323 10 9 427 3
Huub Gubbels xMH zw reu Bolo 65 20 323 9 8 425 4
Mike Deijkers MH reu Hunter f. Marrax Place 65 20 314 10 10 419 5
Wil Jansen MH teef Icx f. Marrax Place 63 18 317 10 9 417 6
Carmen v.d. Camp xMH reu Like a Huricane Aiolos Adonis 58 19 318 7 8 410 7
Bil McCarthy xMH zw teef Robin 54 20 300 6 8 388 8
Harry Jansen xHH teef Mira 60 20 282 10 7 379 9

phv Paraat.