Groep acht van de SO “De Rietlander” uit Den Bosch waren op vakantie in Herpen. Het zijn moeilijk opvoedbare kinderen van 12 a 13 jaar. Op 29 juni zouden zij een demonstratie krijgen van een persoon die iets deed met honden?  De kinderen hadden zich daar al op verheugd want dit zou de top avond worden.

Op 24 juni belde deze persoon af wegens een medische ingreep en wat toen. Via de PHV “Hera” uit Herpen kwamen ze bij mij terecht met het verzoek of ik iets kon regelen.  “Hera” bood onmiddellijk aan dat wij hun accommodatie mochten gebruiken  als wij die avond zouden invullen. Om de kinderen niet teleur te stellen hebben wij met onze leden van “De Trouwe Hulp” uit Mill dit opgevangen.

Onverwachts  was er ook nog HvZ Fotografie aanwezig  harold@harvz.nl waarvan 1 foto is geplaatst.

Omdat het terrein zich hier ook uitstekend voor leent hebben we van alles kunnen laten zien . Van voorwerpjes zoeken-springen-volgen –revieren-bewaken en al het stelwerk met zelfs de schijn. De kinderen waren zeer gedisciplineerd en enthousiast  tot de laatste oefening, met ook nog wat vragen na afloop.

De vijf begeleiders waren ook zeer tevreden over alles wat wij hadden laten zien. Zij stonden  verbaast te kijken, dat de honden die juist dat stelwerk deden nu ook zo door de kinderen konden worden aangeraakt.

De leider Roel  de Pruyssenaere de la Woestijne  complimenteerde ons en zei  dat wat wij ruim hadden overtroffen van hetgeen eigenlijk gepland stond. Het was tevens voor onze leden een goede oefenavond voor al deze jonge honden in opleiding.

Nogmaals dank aan de “Hera” uit Herpen voor de medewerking , speciaal Bertje Willems die alles gereed had staan.