Nationale wedstrijd i.v.m. 40 Jaar Bestaan “Hond in het Bos “ te Schijndel

Op zaterdag 18 Juni organiseerde PHV “De hond in het Bos” te Schijndel een nationale wedstrijd i.v.m. het 40 jarig bestaan van hun vereniging.
Dit jaar 2016 bestaat de politie honden vereniging: “De hond in het bos” 40 jaar. In 1976 was er een groepje die deze hondensportclub oprichten. En zich hebben laten inschrijven bij de KNPV, of te wel de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. Dit is de landelijke organisatie die zich bezig houdt, met een aantal zaken binnen de hondensport.
Nog één van onze leden dhr. Albert van Roosmalen was toen bij de inschrijving van de vereniging in 1976. Dan zou je zeggen, 40 jaar bij de vereniging, maar dat is niet het geval. Albert is er een paar jaar tussen uit geweest, en dan ben je geen 40 jaar lid. In 1986 kwamen er vier nieuwe leden bij, waardoor er weer nieuw leven in de vereniging kwam.
De club bestaat nu uit 11 leden. Samen met deze makkers heeft de vereniging De Hond in het Bos dezelfde uitgangspunten: Op een sportieve manier doelgericht samen resultaten boeken. Geen onderlinge klassenstrijd maar altijd leren van elkaar hoe je het best de hond kan africhten. Door deze uitgangspunten worden er natuurlijk ook heel veel mooie resultaten geboekt. Uniek in deze is te vermelden dat wij in 1997, 1998 en 1999 drie maal Brabants kampioen Jonge Honden zijn geworden. In het Millennium jaar 2000 is Frans Donkers Kampioen der Kampioenen geworden. Zo ook nam Corné Smulders en Peter Markus in 2012 deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. In 2013 nam Anthony van Helvoirt deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. Elk jaar wordt er toch wel een of meerdere certificaten behaald. 
Ook verdriet wordt met zijn alle gedeeld. In 2000 is Bert Smulders overleden en in 2015 is Henk Smulders overleden. Een heel ingrijpende gebeurtenis die altijd in onze gedachten zal blijven bestaan. In deze periode kun je het wij gevoel van de vereniging pas echt meten. Als stoere knapen in het bos werden we ook met zijn allen heel klein. Dan pas besef je echt hoe belangrijk het is om als vereniging samen verdriet en geluk te delen. Een andere ingrijpende gebeurtenis was de brand van ons clubgebouw op 30 november 2014. Ook dan heb je elkaar hard nodig, je komt er dan pas achter wat je allemaal kwijt bent. Niet alleen maar materiele dingen maar ook herinneringen. Maar met heel veel inzet van allen leden en sportvrienden, is er een nieuw clubgebouw gebouwd. Hiervoor zijn we natuurlijk erg dankbaar. We moeten nu ook weer vooruit kijken, met het heugelijke feit van dit 40 jaar bestaan.

Hiervoor zijn 10 deelnemers uitgenodigd, waarvan er jammer genoeg 8 zijn overgebleven.
Om 9:00 uur opende voorzitter Wim Bouwmans de wedstrijd , en stelde de helpers/ keurmeesters voor.
De keuringscommissie bestond uit: Henk Kusters, Berry Heesakkers en Jos van der Velden. 
Stefan van de Kammen en Wesley Peters verzorgde deze dag de helperswerkzaamheden.
Verder wenste de voorzitter alle deelnemers veel succes, en een prachtige en sportieve wedstrijd toe. Ook een woord van dank aan alle sponsoren en vrijwilligers, namens (PHV) “de Hond in het Bos”.

Het ochtendprogramma verliep voorspoedig, gelukkig onder droge weeromstandigheden. Om 13:00 uur konden we aan tafel en genoten we van een warm en koud buffet. Na deze heerlijke maaltijd konden we beginnen met het echte werk.

Om 14:00 uur begonnen we onder wat regenachtige weer, waarna al gauw het zonnetje begon te schijnen tijdens het middag programma. 
Hier en daar was het een beetje glibberig op het veld, waar af en toe wat geschoven werd. Maar hierdoor niets te min, de helpers lieten samen met de honden een mooi stuk stelwerk zien. Na het stelwerk verzorgde DJ Bart uit Heeswijk-Dinther een gezellig stukje muziek in de tent. Rond de klok van 17:30 uur waren de keurmeester klaar met het tellen van de punten.

Voordat de punten bekend gemaakt werd bedankte Wim een aantal mensen. Als eerste de deelnemers die bereid waren om mee te doen aan de wedstrijd. Want zonder hen zouden we ook niet op deze wijze ons 40 jarig bestaan kunnen vieren. 
Daarna uiteraard de dames achter de bar die voor het nat en droogje zorgde. Natuurlijk ook de sponsoren die mede mogelijk gemaakt hebben om deze wedstrijd een mooie en verzorgde doorgang te bieden. 
De helpers en keurmeesters werden bedankt, om de geleiders en honden te kunnen beoordelen.

Na deze mooie woorden nam de voorzitter van de keuringscommissie, Jos van der Velden, het woord over en bedankte zijn collega’s voor de fijne samenwerking. Hierna ging hij over op de bekend making van de punten.

We hadden deze wedstrijd een gedeelde eerste plaats, de keuze tot eerste en tweede plaats werd door middel van loting gedaan. Degene die tweede werd kreeg een extra beker voor de beste Steller.

Uitslag was als volgt:

Deelnemer

Afd. 1

Afd. 2

Afd. 3

W.v.V.

A.A.

Totaal

  1. P. Kepers

65

 

330

10

10

415

  1. W. Toelen

65

 

330

10

10

415

  1. L. Manders

65

 

328

10

10

413

  1. P. van Kasteren

62

 

327

10

10

409

  1. R. Verhagen

62

 

311

10

10

393

  1. W. Bouwmans

63

 

309

10

10

392

  1. J. Aspers

65

 

306

10

10

391

  1. G. v.d. Heuvel

51

 

323

9

4

387

Na de nodige felicitaties werd de muziek weer in volle gang gezet en hebben we nog gezellig door gefeest. 
Als vereniging kunnen we terug kijken op een zeer mooie en geslaagde dag.

Met Vriendelijke Sportgroeten, 
Marleen van de Rijdt, Secretaris PHV “Hond in het Bos”.