DEMO-Team Brabant op 16-11-2017 weer bij de Helicon school in den Bosch.

De aanvraag was voor een afstudeergroep leerlingen met in hun pakket het onderdeel “Dieren”. Weer hadden we de beschikking over een mooi groot grasveld.

Nadat ieder welkom was geheten hebben de leerlingen de buisjes belucht voor de sorteerproef. Ondertussen is er informatie gegeven over de sorteerproef. Peter v. Oorschot voerde de sorteerproef weer 3x perfect uit. Daarna het zoeken van 3 voorwerpjes en nog een volgoefening.

Tijdens het hele programma werd tussendoor diverse informatie gegeven, zoals de aanschaf van een hond en de opvoeding. Ook is er informatie verstrekt over de KNPV-site. Er is uitleg gegeven over de het reukvermogen en gehoor van de honden. De aanleermethodes zoals forward- en backward Chaining zijn uitgelegd.

Na de speurhond kwamen de PH1-honden aan bod en werd er voorwerp en persoon revieren getoond. Daarna de oefening voedsel weigeren en voorwerp bewaken met steeds de nodige informatie. Ook zijn de vele vragen die er gesteld werden beantwoord. Toen volgde het schotstellen-stokstellen- rijwiel en de schijn. Aan het einde nog 1x vlakte revieren door de hond van Peter. Hij had ook een hondje van 6 mnd. bij zich en liet het verwijzen van geld in een potje zien. Vol interesse werd alles gevolgd door de leerlingen. De vervangende leerkracht was blij dat zij er deze dag bij mocht zijn en heeft ervan genoten. Er was dan ook een groot applaus en een dankwoord door de leerkracht. Gelukkig kon ik weer over een leuk groepje beschikken. Deze bestond uit: Peter van Oorschot, Schijndel, Gijs v.d.Heijden, Oorschot en Kai Greveraas uit Eindhoven. De helper was Stefan v.d.Kammen uit den Bosch. Het geheel onder leiding van Adriaan v. Hout die ook de uitleg heeft gegeven. Dankzij de medewerking van dit groepje was het weer mogelijk om deze DEMO te geven.