In de week van 18 t/m 26 augustus was een groep met verstandelijke beperking op vakantie in Langenboom.
Om hun een fijne vakantie te geven waren ze op zoek naar vermaak. De leider had mijn naam gevonden als coördinator op de site. Hij kwam met de vraag of wij bereid waren om wat te laten zien van politiehonden op 24 augustus.
Ik heb snel een groepje bereid gevonden om dit belangeloos te doen. Wim Hanegraaf, Cor Melis en Henk Jordans uit Boekel stelde zich beschikbaar met hond en Ben Kuijpers uit Haps als helper.
We hebben veel oefeningen op een rustige wijze laten zien anders ging het te snel voor de gasten. Op een eenvoudige manier heb ik alles uitgelegd zodat zij het konden bevatten. Wat hebben ze genoten en het applaus was daverend. Na afloop wilden ze als groep met ons en de honden op de foto. Zodoende kunnen ze dat aan familie en vrienden laten zien.
Na afloop werden we uitgenodigd in de kantine voor koffie met gebak. Volgens de leiding maakt dit een goede indruk op deze personen en zal er nog lang over worden gesproken. Dit is zeker een goede reclame voor de KNPV. Ook wij hebben genoten van het plezier wat we hun hebben kunnen bieden. Zodoende hebben we laten zien dat KNPV leden ook aan sociaal werk doen. Dank aan de deelnemers voor hun inzet.

De Coördinator Adriaan v. Hout