DEMO Team Brabant twee dagen  op Animal Event, 28 en 29 april 2017

Dit jaar was het demo team van afd. Noord-Brabant weer uitgenodigd om twee dagen achtereen een demonstratie  te verzorgen. Het lukte  mij weer om zoals vanouds een team samen te stellen. Het blijft altijd moeilijk om een goede mix van oefeningen te maken, waarmee het publiek een indruk van de KNPV honden kan krijgen. Toch lukte dat deze keer ook weer, dank zei de beschikbaarstelling van personen met  speurhond en de surveillance  honden.  
Hoewel de zoekhonden het in de piste vol afleidingsgeuren van paarden, andere honden en eenden wat betreft de concentratie veel moeilijker hebben dan de bijthonden, verloopt het toch altijd weer goed. Maar het publiek geniet natuurlijk het meest van een pakwerker die tegen de vlakte gaat met een hond die vol passie op hem inbijt. Maar even belangrijk is het om honden te laten werken die absoluut niet mogen bijten.
Hoewel beide demonstraties tegen het eind van de middag plaats vonden, was er zeker voldoende belangstelling voor deze activiteiten. Het is terecht dan de KNPV op een groots evenement als Animal Event de gelegenheid heeft om zich te presenteren. Dank aan alle deelnemers, Pieter Sas en Roy Lamers die het pakwerk hebben gedaan. Met de hond werkten Toon Verschoor, Stella v. Houtum, Rob v. Hees en Francine Christophersen.
Omdat ik zelf de 2e dag er niet kon zijn heeft Roos v. Uden het verslag verzorgd. Ook was de 1e dag de voorzitter van de KNPV de Hr. v.d. Boomen aanwezig  en heeft via een mail zijn waardering uitgesproken aan het  hele team en dat doet ons goed.

De coördinator Adriaan v. Hout.