Demo zaterdag 11 juli in Oudenbosch voor wijkvereniging “De Velletri”.

Om de animo te vergroten voor bijeenkomsten in de wijk, hadden ze bedacht om een keer iets speciaals uit te nodigen.

Zodoende kwamen ze bij de KNPV terecht en de Coördinator Adriaan v. Hout heeft deze demo laten uitvoeren door Josee Vleugel.  Zij woont daar vlak bij en heeft enkele KNPV  leden bereid gevonden om mee te doen.
Omdat de accommodatie niet groot was hebben ze vooral  vanuit de basis ( SSPV) gewerkt ,( geen pakwerk) en de opbouw laten zien naar het uiteindelijke doel.
Inge Volkrijk  begon met een pup en liet zien dat je met apporteren al vroeg kan beginnen. Er werd steeds uitleg gegeven hoe er dan verder gewerkt moet worden.
Guus Melis toonde de sorteerproef, ook hier de uitleg dat men na de basis verder kan met specialistische opleidingen.
Zo toonde Josee een proef met opsporen van Hennep. Dat zijn allemaal voorkomende speur en zoekoefeningen, honden  waar de politie dringend om verlegen zit  alsook de verdedigingshond. Zij hebben ze nodig bij  rellen, overvallen en inbraken, opsporen van munitie drugs en geld enz.
Er is uitleg gegeven over de diversen soorten africhtingen die de KNPV kent. Het publiek was zeer enthousiast, het iets speciaals was zeker geslaagd.
Na afloop waren er nog waren veel  vragen zoals: hoe oud moet en mag je zijn, welke honden mogen deelnemen, zijn de honden binnen of buiten,   waar zijn verenigingen enz.  waar de nodige informatie over gegeven is.