25 jarig bestaan wijk “Bergse Plaat” te Bergen op Zoom.

Dan krijg je in april van Adriaan van Hout een mailtje of je een demo wil verzorgen in Bergen op Zoom.”
Natuurlijk”, zeg ik geen probleem maar bij het weg sturen van de mail begin ik toch te twijfelen, dit is wel spannend. Spannend omdat ik nog niet eerder een demo aan elkaar gepraat heb en actief heb deelgenomen met mijn hond Zen.
Adriaan had wel al voor de deelnemers gezorgd en een indeling van de oefeningen gemaakt. Over mijn hond hoef ik me geen zorgen te maken, die gaat het wel doen en de kennis over zoekhonden ook niet. Het enige wat Zen en ik die dag gaan laten zien is, het verwijzen van een slachtoffer levende lucht. Waar ik wel mijn bedenkingen over heb is het verhaal wat ik ga houden met betrekking tot het Ph1. Gelukkig mag ik dit onderdeel doen met mensen van de KNPV vereniging in Oosterhout. Deze bestond uit Anet Zeijlmans en Rick v.d.Berg met een gecertificeerde hond en Jos Zeijlmans met een jonge hond.
Niemand minder dan de zoon van Jos, Elco Zeijlmans was deze dag bereidt het pak aan te trekken voor onze honden. Hij heeft het publiek goed kunnen laten zien hoe zwaar het is om de honden op te vangen en dat je ook wel eens onderuit gaat. Dit is natuurlijk wel iets wat het publiek en vooral de aanwezige kinderen graag zien.
Het terrein was kleiner dan verwacht, maar hebben we wat kunnen uitbreiden zodat het werk goed getoond kon worden. Om een en ander aan elkaar te praten en het publiek te bereiken is  het handig om een microfoon te hebben. Die was eerst niet aanwezig en toen hij er wel was stonden de boxen verkeerd. Het probleem werd door de organisatie toch nog opgelost met een megafoon.
De oefeningen (Stokstellen, schijnstellen, kistje, transport, bewaking, schotstellen voedsel weigeren) heb ik toen goed uit kunnen leggen, hopelijk raken er hierdoor geïnteresseerd in onze mooie sport. Politie was ook aanwezig in de vorm van mevrouw Daphne Wasink, wijkagent van de Bergse plaat, zij heeft mij later op de dag ook nog wat foto’s doorgestuurd die zij van ons demo team gemaakt heeft. Langs deze weg wil ik iedereen die deze demo heeft verzorgd en ook de organisatie van de “Bergse Plaat” hartelijk danken. En laten we vooral de hoofdrol spelers van deze dag niet vergeten, want zonder deze combinaties hadden we geen demo kunnen houden. De honden: Richard, Centor, Bruno en Zen  met hun geleiders hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Inge Visser.

 

Ook namens mij dank aan de groep die dit hebben willen doen, zeker Inge Visser voor de presentatie. Zo is het toch gelukt om op verre afstand van mij de Demo te verzorgen. Naderhand heb ik nog een dankbetuiging ontvangen van de “Bergse plaat” die zeer tevreden waren.

Coördinator Adriaan van Hout.