Demo Team Brabant onder leiding van Adriaan v. Hout had het zeer druk.  Er waren vier aanvragen binnen drie dagen. Het was moeilijk om deelnemers te vinden op werkdagen, zodat ik met wisselende samenstellingen heb gewerkt.
Op woensdag 26 augustus is er een Demo gegeven bij speelpark “De Splinter” in Eindhoven, voor kinderen en ouders. Hieraan werkte mee als geleiders Toon Verschoor Oisterwijk en Toon Gerrits  uit Elsendorp en als helper Koen Schellekens uit Boekel.  Het was een zeer klein veldje maar we hebben veel kunnen laten zien. In alle Demo’s hebben we oefeningen uit Afd. I  laten zien, maar ook revieren, bewaken en stelwerk. Adriaan gaf de uitleg en ook is er  vertelt over het werk van onze zoekhonden , die absoluut  niet mogen bijten. Dat is duidelijk onze andere tak van africhten, maar ook zeer interessant. Ook deze honden zijn  geschikt  voor de politie als speurhond en opzoeken van slachtoffers bij vermissing en ook bij rampen, zoals slachtoffers onder het puin. Er was veel waardering voor hetgeen we hebben getoond.


Op donderdag 27 augustus had ik twee Demo’s en heb ik voor de Demo in Sint Maartensdijk in de provincie Zeeland anderen in moeten schakelen. In Zeeland was niemand in staat een Demo te geven en kwamen ze terecht bij de coördinator van Brabant.  Dennis Jacobs uit Ossendrecht heb ik benaderd en alles doorgesproken en hij heeft met zijn Clubgenoten van “De Getrouwe Hond” de Demo voortreffelijk verzorgd. Hieraan hebben deelgenomen Dennis Jacobs die ook de uitleg heeft gegeven en J.v.Beveren, J. Jacobs,-J. Bolder, C. Deijkers en als helper G. v. Gurp.  Het heeft plaatsgevonden voor de  organisatie “Jeugland”  en dus ook voor kinderen en ouders.  Er waren veel belangstellende, ook die deze sport willen gaan beoefenen. Waarschijnlijk komt er nog een aanvraag voor een ander dorp. Van de organisatie heb ik de complimenten ontvangen over de Demo en de dank dat ik het toch nog geregeld heb. Graag zien ze de KNPV over een paar jaar weer terug. Helaas zijn hier geen foto’s van.

 

Op diezelfde dag 27 aug. had ik zelf een Demo in Bakel bij de afsluiting van een jeugdvakantieweek. Het was helaas regenachtig, maar ondanks dat hebben we toch een goede Demo kunnen geven voor veel toeschouwers.  We hadden de beschikking over een groot terrein en hebben dan ook daar veel kunnen laten zien.  Ook hier de uitleg door Adriaan en daar had ik weer een andere groep deelnemers die allemaal lid zijn  van “De Heidehond” uit Mariahout.  Het waren Tiny Endevoets , Eric Manders  en Ferrie Bernst en als helper John v.d.Burgt. Ondanks het slechte weer was er een enthousiast publiek met grote bewondering voor onze africhting.

De vierde Demo was op vrijdag 28 augustus in Vianen bij Cuijk ook voor de afsluiting van een vakantieweek voor kinderen, maar er waren ook veel  ouders en ook oudere jeugd.

Deze Demo is gegeven door Marius v. Dijk, Ben Kuijpers en Jos v. Duren met de hond en als helper Teun Jansen. Allemaal  leden van “De Trouwe Hulp” uit Mill, evenals  Adriaan die weer de uitleg gaf. Ook hier was een groot veld beschikbaar en hebben we diversen oefeningen laten zien, maar ook weer uitleg gegeven  over  wat onze zoekhonden allemaal kunnen en welke honden hieraan deel mogen en kunnen deelnemen. Ook hier alle lof over het werk en nog een tijdje nagepraat met jeugdige personen over helperswerk en oefeningen. Op alle Demo’s was een grote publieke belangstelling van 200 tot  300 personen. We hebben dus behoorlijk aan de weg getimmerd en hopen dat het zijn vruchten zal afwerpen.

Namens de  Coördinator Adriaan v. Hout, grote dank aan allen die zich beschikbaar hebben gesteld om  met de hond of als helper deel  te nemen.