Demonstratie op camping Rakelbos te Westelbeers door Brabant Team.

Op zaterdag 15 juni hebben we een DEMO gegeven op deze camping. Al vroeg in het jaar kwam de aanvraag binnen om er zeker van te zijn het door zou gaan.

Toen we arriveerden dachten we als er maar belangstelling komt. Maar het bleek dat de Camping het voldoende bekend had gemaakt, want een paar minuten voor aanvang stond een zijde van het voelbalveld geheel vol. Dat is voor de Camping, maar ook voor ons natuurlijk prettig.

Sylvia v. d. Hooven startte met de sorteerproef A, die vlekkeloos verliep. Daarna drie voorwerpjes zoeken wat zeer moeilijk is op een terrein waar steeds veel kinderen hebben gespeeld, maar het lukte toch. Ondertussen was er een persoon gaan liggen voor vlakte revieren en dat verliep ook goed.

Toen was het de beurt aan de Politiehonden en toonde Annet Zeijlmans het volgen. Gijs v. d. Heijden het voorwerp revieren in het zicht en Annet de persoon. Het voedsel weigeren en voorwerp bewaken deed Annet, waar het publiek van opkeek dat het voedsel niet werd gegeten. Het schotstellen en de schijn voerde Annet voortreffelijk uit. Gijs liet met zijn ongecertificeerde hond een goede stoksteloefening en het rijwiel zien. Als laatste kwam de overval uitgevoerd door Jos Zeijlmans, waar de helper uit het publiek sprong welk zeer spectaculair was. Het goede pakwerk werd uitgevoerd door Paul Claasen.

Al bij al een goede DEMO waar zowel de camping eigenaar als het publiek zeer tevreden over waren. Onder groot applaus eindigden we de DEMO en waren nog even aanwezig om vragen te beantwoorden. Weer mijn grote dank aan alle deelnemers die dit weer mogelijk hebben gemaakt.

De coördinator Adriaan v. Hout.